Medic arestat pentru că supunea pacienți la operații de care nu aveau nevoie


Ultimul update: Luni 11 Noiembrie 2019 23:18
Data publicarii: Luni 11 Noiembrie 2019 23:01
Categorie: Stiri externe
medic

Un medic din Virginia a fost arestat pentru că a operat mai multe femei fără ca acestea să știe despre ce este voba și să accepte intervențiile chirurgicale.

Potrivit procurorilor, printre operațiile de acest gen se află un caz în care doctorul i-a legat unei femei trompele uterine, operație din cauza căreia nu va mai putea face copii în mod natural, realtează FoxNews.

Javaid Perwaiz, un medic în vârstă de 69 de ani din Chesapeake, a fost arestat vineri și acuzat de fraude în îngrijirea sănătății și de declarații false privind diagnosticul unor paciente.

FBI a început să-l cerceteze pe medic după ce a primit un zvon în septembrie 2018 de la un angajat al spitalului, care devenise suspect în presupusele acțiuni ale lui Perwaiz.

Declarația afirmă că femeile treceau prin operații de „histerectomie, cistectomie sau miomectomie” și că medicul făcea asupra lor investigații care nu erau necesare.

De asemenea, bprbatul susține că Perwaiz a supus în mod repetat pacienții la proceduri inutile și a invocat cancerul „pentru a-i speria pe pacienți să aibă o intervenție chirurgicală."

O femeie a declarat că Perwaiz i-a spus că trebuie să fie supusă unei histerectomii, deoarece cancerul era „iminent”. Ea s-a opus, cerând o procedură care să-i îndepărteze ovarele în schimb dar, cu toate acestea medicul a efectuat asupra ei o „histerectomie abdominală totală” și, de asemenea, i-a tăiat vezica în proces.

Ulterior, femeia a dezvoltat sepsis și a fost internată timp de șase zile. Fișele sale medicale afirmă că histerectomia ei a fost o „intervenție chirurgicală electivă”, dar înregistrările ei nu includ nimic despre celulele precanceroase.

Se pare că medicul era în funcție din 1980.

Sursa: Fox News

Tags: medic, operații, fbi,

VIDEO PROTVPLUS.RO
Picanta Crina Abrudan a preparat cea mai iute zacuscă

11:13
Amalia Năstase, povestiri despre copilăria sa:"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"

"Vreau să fac și alte lucruri pe care până acum le-am crezut imposibile"


15:45
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33