Maurice White, fondatorul trupei Earth, Wind &Fire, a murit in somn la 74 de ani

Ultima actualizare: 08-02-2016 06:58
Maurice White

Fondatorul trupei Earth, Wind &Fire, Maurice White, care suferea de multi ani de boala Parkinson a murit linistit in somn miercuri noapte, a anuntat fratele sau si component al grupului, Verdine White, citat de AFP, transmite Agerpres.

"Fratele, eroul si cel mai bun prieten al meu Maurice White a murit linistit noaptea trecuta in timp ce dormea", a scris el pe Facebook.

"Lumea a pierdut un alt muzician de legenda, dar familia noastra cere sa fie respectata viata noastra privata, in acest momente cand incepem o tranzitie dificila care va avea un impact important asupra vietilor noastre", adauga el.

Maurice White, care a fost nevoit sa renunte la turnee din cauza bolii sale, a creat trupa Earth, Wind &Fire, in 1969, la Chicago (Illinois) si a devenit repede cunoscut datorita talentului sau de cantautor.

Cantecele sale complexe si foarte antrenante pe pistele de dans, precum 'Let's groove' sau 'Boogie Wonderland', se inspira din curentul R&B al acestui oras din nordul SUA, asociindu-i o structura de pop-music. Trupa a cucerit milioane de fani din intreaga lume.

Earth, Wind and Fire a fost unul din pionierii care au contribuit la caderea barierelor rasiale in muzica pop, devenind prima trup de negrii care sustineau spectacole cu casa inchisa la prestigioasa sala Madison Square Garden din New York in 1979.

Fara sa fi parasit complet scena, trupa a cunoscut un reviriment al notorietatii, dupa alegerea presedintelui Barack Obama, care a invitat grupul alaturi de alti artisti care au sustinut recitaluri cu prilejul investirii sale la Casa Alba in 2009.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO