Măsura luată de autorități, după ce 1.600 de persoane au fost filmate ilegal în hoteluri


Ultimul update: Joi 21 Martie 2019 16:45
Data publicarii: Joi 21 Martie 2019 16:34
Categorie: Stiri externe
Filmați pe ascuns în camera de hotel din Coreea de Sud

Doi bărbați au fost arestați de autoritățile sud-coreene, după ce au filmat 1.600 de clienți de la 30 de hoteluri și au transmis imaginile în direct pe internet.

Suspecţii, care nu au fost identificaţi public, au instalat camere ascunse în 42 de camere de la 30 de hoteluri din 10 oraşe sud-coreene între noiembrie 2018 şi începutul lui martie 2019, informează The Guardian, citat de News.ro.

Cei doi suspecţi au instalat mini camere cu lentile de un milimetru care au fost găsite în cutiile digitale de cablu ale televizoarelor, suporturile pentru uscătoarele de păr şi în prize de perete. Peste 800 de videoclipuri au fost transmise în direct prin servere din străinătate.

Până când site-ul a fost dat jos în această lună, suspecţii au câştigat 6.200 de dolari de la 97 de persoane care au plătit un abonament lunar pentru a accesa materialele, conform Korea Herald.

Vedeți în galeria foto cum au fost surprinși oamenii în camerele în care erau cazați.

Alţi doi bărbaţi se află sub investigaţie în legătură cu aceste acuzaţii. Poliţia susţine că nu există dovezi care să arate că hotelurile erau la curent că oaspeţii erau filmaţi fără voia lor.

Coreea de Sud se luptă cu o „epidemie” de „molka” – videoclipuri de natură sexuală filmate în secret în care pot fi văzute femei în spaţii publice precum toalete sau cabine de probă, dar şi în propriile case.

Creşterea numărului acestor cazuri a determinat zeci de mii de femei să protesteze în Seul în vara lui 2018 pentru a cere pedepse mai aspre pentru cei vinovaţi. Autorităţile au răspuns prin a creşte numărul poliţiştilor care supraveghează toaletele publice, o măsură văzută ca fiind ineficientă de activişti.

Poliţia a informat că în 2017 au existat 6.470 de cazuri de filmări ilegale, faţă de 1.353 astfel de cazuri în 2012. Însă mulţi dintre cei vinovaţi sunt nevoiţi să plătească doar o amendă modestă iar în multe cazuri ei scapă nepedepsiţi.

Cei doi bărbaţi riscă să facă până la cinci ani de închisoare şi să plătească o amendă considerabilă pentru distribuirea online ilegală a videoclipurilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Măsura luată de autorități, după ce 1.600 de persoane au fost filmate ilegal în hoteluri
  • /

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO