Măștile devin obligatorii în tot mai multe țări. Ce amendă riști dacă nu porți mască în Marea Britanie

Dată publicare: 24-07-2020 19:54
Dată actualizare: 24-07-2020 20:58


Tot mai multe țări de pe Glob fac din purtarea măștilor de protecție o măsură obligatorie. Asta în condițiile în care, după o acalmie înșelătoare, numărul cazurilor de Covid 19 crește peste tot.

Din păcate, contra-argumentele celor care se opun măștilor sunt de o fantezie dezarmantă.

Începând de vineri, în Marea Britanie este obligatorie purtarea măştilor în magazine şi locuri de unde se cumpără mâncare pentru acasă. Într-o nouă încercare de a curma răspândirea virusului, guvernul condus de Boris Johnson a făcut publice noile reguli cu doar 12 ore înainte de aplicarea lor. De unde şi confuzia unei părţi a populaţiei.

Contravenienţii vor fi amendaţi cu 200 de lire sterline.

Andrew Goodacre, membru asociație comercianți: ”Sper că poliţia îi va ajuta pe comercianţi să trateze cu clienţii care au tendinţa să devină agresivi ori abuzivi”.

De săptămâna aceasta, mască a devenit obligatorie şi în sediile administraţiei şi piețele acoperite din Franţa. În Paris, la terase și pe stradă, nu prea sunt oameni cu măşti, însă în spaţiile închise este un accesoriu curent. Cum o poartă, este altă poveste:

Eytan Azria, studentă: ”Adesea, oamenii nu poartă masca în mod corect – fie nu o poartă sau o țin așa. E grozav, dar masca nu este pentru bărbie. Oamenii trebuie să fie mai responsabili”.

În Franța, măștile sunt obligatorii și în mijloacele de transport şi la casele de cult.

Marcela De La Cerda, student din Brazilia: ”Cred că este un sacrificiu pe care trebuie să îl facem de dragul comunității. Trebuie să te gândești la societate, nu numai la tine”.

Și la Moscova, masca trebuie purtată în spații publice închise, însă mulţi localnici se încăpăţânează să ignore riscurile evidente.

Vladimir Ignatyev, localnic Moscova: ”Totul depinde de mentalitatea ta. Dacă îi tratezi pe oameni așa cum ai dori să fii tratat și tu, atunci trebui să porți mască”.

În condiţiile în care experţii şi politicienii pledează necontenit pentru purtarea măştilor de protecţie, un pastor american din Milwaukee a provocat consternare comparând obligativitatea măştilor cu Holocaustul.

Matthew Trewhella, Pastor: ”Virusul este povestea perfectă pentru a-i tiraniza pe cetăţeni şi spun asta pentru că totul nu e decât o scorneală”.

Pastorul a făcut aceste consideraţii aiuritoare la o întâlnire cu enoriaşii.

Matthew Trewhella, Pastor: ”Evreii nu au fost chemaţi dintr-odată în gări şi băgaţi în vagoane de vite. Înainte să se ajungă la asta au fost mii de mici acţiuni care le călcau în picioare libertăţile”.

S-a grăbit să-i dea replica medicul şef al Statelor Unite.

Jerome Adams: ”Măştile sunt unelte ale libertăţii, pentru că ne dau libertatea să deschidem, să circulăm, să funcţionăm”.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO