Masina care se ia la intrecere cu un avion supersonic: 1600 km/h

Ultima actualizare: 10-10-2012 02:36
Bloodhound SSC

Britanicii au inceput sa construiasca super-masina racheta.  Va fi in stare sa ruleze cu 1.600 km/h, dar nu ne vom plimba cu ea pe autostrazile noastre pentru ca le-am termina in 25 de minute. Bolidul vrea sa doboare recordul mondial de viteza.

Britanicii sunt hotarati sa nu se lase ingenunchiati de criza economica si vor sa lupte impotriva ei cu 1.600 de kilometri la ora.

Totul gratie unui bolid care seamana mai mult cu o racheta decat cu o masina obisnuita.

Botezata Bloodhound SSC, ea face parte dintr-un proiect al Fortelor Regale Aeriene si ar trebui sa fie operationala pana in 2012.

Pana atunci trebuie sa treaca prin nenumarate teste care sa garanteze siguranta pilotului, dar mai intai trebuia sa fie construita in intregime pentru ca specialistii mai au cateva finisaje de facut.

De exemplu, la roti, care ar trebui sa suporte 10.000 de rotatii pe minut, iar la aceasta frecare orice pneu ia foc. Prin urmare se va folosi un aliaj special, din aluminiu, a carui compozitie finala nu s-a stabilit inca. De asemenea, forma rotilor nu este pusa la punct.

Masina este dotata cu doua motoare de avion de vanatoare, un Eurojet EJ200 si un motor hibrid, Falcon. Bolidul va cantari nu mai putin de 6 tone.

Cert este ca pentru a atinge incredibila viteza de 1.600 de kilometri la ora, Bloodhound SSC are nevoie de o pista speciala, amenajata pe fundul unui lac secat din Africa de Sud.

In prezent, recordul de viteza la sol este detinut de Thrust Supersonic Car. Aceasta a rulat in 1997, cu 1.228 de kilometri la ora.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO