Mărturia femeii care i-a dat foc soțului ei, după ce a desfigurat-o cu fierul de călcat


Ultimul update: Duminica 07 Aprilie 2019 13:15
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2019 13:03
Categorie: Stiri externe
Mărturia femeii care i-a dat foc soțului ei, după ce a desfigurat-o cu fierul de călcat

Kiranjit Ahluwalia, o femeie din India, i-a dat foc soțului ei, după ce acesta i-a pus un fier de călcat fierbinte pe față. Totul s-a întâmplat în 1989, când femeia s-a săturat de abuzurile soțului ei, care durau de zee ani.

„Nu puteam dormi. Plângeam de durere. Sufeream și fizic, dar și emoțional. Voiam să îl lovesc cum mă lovea și el pe mine. Nu m-am gândit mai departe de atât. Creierul meu a încetat să mai funcționeze”, a mărturisit femeia pentru BBC News.

În acea noapte, când soțul femeii s-a culcat, ea i-a turnat benzină peste picioare și i-a dat foc, după care și-a luat fiul și a fugit din casă.

„M-am gândit că dacă îi rănesc picioarele, nu va mai putea fugi după mine. M-am gândit că îl voi răni astfel încât să își amintescă mereu de ce i-a făcut soția sa asta. Voiam ca de câte ori se uită spre picioare să își amintească de mine”, a continuat Kirnajit, care susține că nu a vrut să își ucidă soțul.

10 zile mai târziu, însă, Deepak a murit din cauza rănilor. Câteva luni mai târziu, ea a fost condamnată la închisoare pe viață pentru crimă.

Presată de familie să se căsătorească

 

În adolescență, frații femeii au început să o preseze să se căsătorească.

„N-am vrut niciodată să mă căsătoresc, așa că m-am dus la sora mea în Canada. Nu voiam să trăiesc în India, să mă mărit și să am copii, precum cumnatele mele. Voiam să muncesc, să câștig bani și să-mi trăiesc viața.”

Sora sa, însă, i-a aranjat căsătoria cu un bărbat din Anglia.

„A venit să mă vadă în Canada. Am vorbit cinci minute și am spus da. Știam că nu pot scăpa, îmi pierdusem libertatea.”

La prima vedere, bărbatul părea „atrăgător”, însă imediat după nuntă a început să se schimbe. Abuzurile au început chiar din ziua căsătoriei.

„Dacă se înfuria, aia era. Țipa, mă lovea, arunca cu lucruri, mă îmbrâncea, mă amenința cu cuțitul. M-a strâns de gât de multe ori. Aveam mereu vânătăi și nu puteam vorbi câteva zile. Mi-amintesc de ziua lui că am muncit mult ca să îi iau un inel de aur cadou. În aceeași săptămână, și-a pierdut temperamentul și mi-a spart dintele cu același inel. M-a lovit fix în față.”

De câte ori încerca să-l părăsească, el o găsea și o obliga să se întoarcă acasă, după care începea iar să o bată. După cinci ani de căsătorie, cei doi au vizitat India, iar Kiranjit i-a spus fratelui mai mare prin ce trece. Inițial, familia s-a supărat, însă soțul și-a cerut scuze, iar aceștia au trimis-o înapoi acasă.

Deepak a început să aibă relații cu alte femei și o obliga pe soție să îi facă rost de bani.

„Nu puteam scăpa, nu puteam obține un divorț. Toată lumea mă presa să fac un copil, dar nu s-a schimbat.”

La proces, a vorbit despre coșmarul prin care a trecut, însă procurorii au sugerat că femeia era geloasă că o înșeală soțul. 

„Aveam încredere în legea britanică. Am crezut că e modernă și că mă va înțelege, că va înțelege ce-am suferit. N-au înțeles prin ce am trecut atâția ani.”

S-a simțit mai liberă în închisoare

 

Femeia spune că în închisoare s-a simțit mai liberă, pentru că scăpase de soțul ei. A început să joace badminton, să ia cursuri de engleză și să lucreze la o carte, care a fost ulterior ecranizată.

După numeroase eforturi depuse de o echipă de avocați și activiști, sentința sa a fost schimbată și, ulterior, Kiranjit a fost eliberată în 1992.

În prezent, ea trăiește în Marea Britanie și spune că și-a refăcut viața. „Am muncit din greu. Am un loc de muncă. Ambii fii au terminat facultatea și am devenit bunică. Au trecut 30 de ani. Pare un vis urât.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO