Maria, copila numita "ingerul blond", urma sa fie "vanduta" ca mireasa la 12 ani de cuplul de romi

Ultima actualizare: 27-10-2013 00:32
maria

Politia din Grecia crede ca Maria, copila in varsta de 4 ani, gasita intr-o tabara de romi saptamana trecuta urma sa fie maritata la 12 ani de cuplul care o avea in grija.

Potrivit Daily Mail, fetita blonda gasita in urma cu o saptama in Farsala, Grecia urma sa fie vanduta ca mireasa de Eleftheria Dimopoulou, in varsta de 40 de ani si de sotul ei Hristos Salis, in varsta de 39 de ani.

Cuplul care o avea in grija a fost prezentat marti in fata unei instante din orasul Larissa, fiind pus sub acuzare pentru rapire, a declarat avocatul suspectilor, Kostas Katsavos.

Cei doi suspecti sustin ca fetita le-a fost incredintata in grija de mama ei, din Bulgaria. Alti romi din tabara din Farsala (centrul Greciei) ar fi marturisit, potrvit Daily Mail, ca fetita a fost vanduta de mama biologica pentru 1000 de euro.

Potrivit politiei, cuplul de romi au inregistrat 14 copii, majoritatea cu ajutorul unor acte false, pentru a beneficia de alocatii familiale. In afara de "rapire", cuplul a fost inculpat luni pentru "intocmire de documente false", fiind vorba, in special, de certificatul de nastere al fetitei, depus la primaria din Atena.

Atat autoritatile grecesti cat si Interpolul cauta rude ale fetitei pentru o identifica.

Pana in prezent, au fost primite 8.000 de apeluri in legatura cu fata, in varsta de cel putin patru ani, pe care presa elena a supranumit-o "ingerul blond". Politia a retinut opt posibile piste, inclusiv din Statele Unite, Suedia, Franta, Canada si Polonia.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO