Marea Britanie: Vor fi vaccinați anti-Covid doar vârstnicii și cei din profesiile cu risc

Ultima actualizare: 05-10-2020 10:39
România, printre ţările UE cu cea mai scăzută rată de vaccinare a bătrânilor împotriva gripei
Shutterstock

Programul de vaccinare împotriva COVID-19 în Marea Britanie se va adresa cu prioritate persoanelor mai în vârstă şi celor din profesiile cu risc, nu întregii populaţii, a indicat responsabila cu acest dosar de pe lângă guvernul de la Londra.

Numită în primăvară de guvern preşedinte al grupului de lucru responsabil cu vaccinarea anti-COVID-19, Kate Bingham a spus pentru Financial Times că o vaccinarea generală a populaţiei 'nu va avea loc'.

"Avem nevoie doar să vaccinăm toate persoanelor cu risc", a explicat ea într-un interviu publicat online duminică seara.

"Se vorbeşte despre «timpul de care va fi nevoie pentru a vaccina toată populaţia», dar este eronat. Nu va exista o vaccinare a persoanelor de sub 18 ani. Este un vaccin doar pentru adulţi, pentru persoanele în vârstă de peste 50 de ani, şi în special pentru personalul din sănătate, personalul din centrele de îngrijire şi cei vulnerabili", a precizat ea.

Potrivit FT, Kate Bingham a mai spus că obiectivul guvernului este vaccinarea a circa 30 milioane de oameni, dintr-o populaţie de aproximativ 67 milioane, dacă va exista un vaccin eficace împotriva COVID-19.

Marea Britanie a depăşit duminică pragul de 500.000 de cazuri de infectare, dintre care peste 42.000 de decese. În ţară se înregistrează o creştere a numărului de cazuri, ceea ce a determinat autorităţile să impună noi restricţii, ridicând astfel şi mai mult aşteptările pentru un vaccin.

Guvernul britanic a comandat deja zeci de milioane de doze de vaccinuri din diferite programe, aflate în fază de testare, mai ales din cel dezvoltat de Universitatea Oxford şi de grupul farma AstraZeneca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO