Marea Britanie ar putea intra din nou în carantină. Anunțul Ministrului Sănătății

Ultima actualizare: 18-09-2020 10:21
Marea Britanie
Shutterstock

Marea Britanie ar putea intra din nou în carantină, ca „ultimă măsură” împotriva Covid-19, a anunțat Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, fără să menționeze cât de departe este țara de acest scenariu.

„Prima linie de apărare este distanțarea socială. Sistemul de depistare a contactelor funcționează foarte bine, aceasta este a doua linie. Apoi vine carantina locală”, a declarat Matt Hancock, conform The Independent.

„Ultima măsură este o acțiune națională, nu vreau să facem asta dar vom face tot ce este necesar ca să ținem oamenii în siguranță pe durata pandemiei”, a adăugat ministrul.

Peste 11 milioane dintre cei 65 de milioane de oameni din Marea Britanie sunt momentan sub restricții dure, impuse local în mai multe zone, printre care Birmingham, Greater Manchester, Lanarkshire și Leicester.

„Nu este ceva ce scoatem vreodată din discuție, dar nu este nici ceva ce vrem să vedem. Din păcate, nu doar numărul de cazuri crește, ci și numărul de persoane spitalizate”, a spus Hancock.

Grupul consultativ științific al țării a recomandat două săptămâni de carantină națională în luna octombrie, pentru a preveni un număr mare de infectări.

Boris Johnson a declarat în mai multe rânduri că nu dorește să impună o carantină națională din cauza impactului economic pe care aceasta l-ar avea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO