Manifestatie la Paris pentru "scoaterea islamistilor in afara Frantei", interzisa. "Dezechilibrati, ucigasi, vitezomani"

Ultima actualizare: 20-01-2015 06:55
Charlie Hebdo

Justitia franceza a interzis sambata, la solicitarea politiei, o manifestatie care indemna la "scoaterea islamistilor in afara Frantei", pentru ca se plaseaza intr-o "logica islamofoba", potrivit decizie justitiei, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Aceasta manifestatie, prevazuta duminica, era convocata de catre miscarile Rezistenta Republicana si Riposta Laica, pe tema "Dezechilibrati, ucigasi, vitezomani... afara cu islamistii din Franta".

Prefectura de Politie a interzis, initial, aceasta adunare, pe motiv ca "manifestatia planificata nu are scopul sa indemne la condamnarea actelor teroriste recente, ci se inscrie clar intr-o logica islamofoba".

Tribunalul s-a temut de "confruntari cu persoane care si-au exprimat intentia de a se opune manifestatiei", in timp ce fortele de politie sunt mobilizate in cadrul Planului Vigipirate, "iar actiunea lor nu poate sa fie deturnata de la obiectivul prioritar pe care-l urmaresc, acela de a preveni noi atentate", se arata in decizia Tribunalului Adminisrativ, pe care AFP, citata de Mediafax, a putut-o consulta.

Miscarile vizate ar urma sa nu faca apel impotriva deciziei, potrivit avocatilor lor, Paul Yon si Frédéric Pichon. Ele au devenit cunoscute in iunie 2010, cand au vrut sa organizeze un "coctail de carnati cu vin", susceptibil sa lezeze convingerile credinciosilor musulmani, in cartierul multietnic Goutte d'Or, in care se afla una dintre cele mai frecventate moschei din Paris.

In 2014 ele au organizat impreuna cu miscarea de extrema dreapta Blocul Identitaer, o manifestatie care denunta "islamizarea" Frantei si reclama un referendum impotriva imigratiei, la care au participat cateva sute de persoane, la Paris.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO