Manifestație împotriva antisemitismului la Berlin, în urma atacului din Halle

13-10-2019 20:04

manifestatie berlin

Mii de persoane au participat duminică în Berlin la o manifestație împotriva antisemitismului și actelor de violență de extremă dreaptă, după ce două persoane au murit într-un atac armat de la o sinagogă din orașul Halle.

Sub deviza „Nici măcar un centimetru: Moarte antisemitismului şi rasismului”, manifestanţii s-au adunat în piaţa Bebelplatz din faţa Universităţii Humboldt, în centrul capitalei germane, relatează Agerpres.

Organizatori manifestației au declarat că 10.000 de persoane s-au înregistrat pentru a lua parte la eveniment.

Două persoane au fost ucise miercuri când un bărbat a încercat să comită un masacru la o sinagogă din oraşul Halle, unde în jur de 50 de persoane erau adunate pentru Yom Kippur. Autorul a recunoscut crima şi a admis că a avut motivaţie extremistă de dreapta şi antisemită.

O demonstraţie similară era de asemenea planificată duminică la Halle.

Un marş prin centrul oraşului din estul Germaniei a fost organizat împreună cu cei de la magazinul kebab doener unde a fost ucis un bărbat de 20 de ani. După marş, manifestanţii vor lua parte la un miting unde oamenii pot vorbi despre atacuri şi unde se va cânta muzică în onoarea celor două victime - bărbatul, precum şi o femeie de 40 de ani.

Mai multe mii de persoane au demonstrat sâmbătă în oraşe din întreaga Germanie împotriva extremismului de dreapta.

În oraşul Marburg, aproximativ 3.000 de persoane au luat parte la un marş, în timp ce la Hamburg au participat 1.200 de manifestanţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO