Manechin cu chipul Gretei Thunberg, găsit spânzurat sub un pod din Roma


Ultimul update: Luni 07 Octombrie 2019 16:24
Data publicarii: Luni 07 Octombrie 2019 16:03
Categorie: Stiri externe
Manechin cu chipul Gretei Thunberg, găsit spânzurat sub un pod din Roma

Parchetul din Roma a deschis o anchetă pentru ameninţări agravante după descoperirea unui manechin cu chipul Gretei Thunberg, spânzurat sub un pod din oraş, au anunţat luni presa italiană.

Postată pe reţelele sociale, fotografia cu manechinul care poartă două împletituri similare cu cele ale tinerei activiste suedeze în vârstă de 16 ani arată şi un panou prins de parapetul podului cu inscripţia în limba engleză 'Greta is your god' (Greta este Dumnezeul tău).

Imaginile le găsiți în galeria foto

Membri ai clasei politice au reacţionat după publicarea imaginii, primarul Romei Virginia Raggi (Mişcarea 5 Stele, antisistem) exprimând pe Twitter 'solidaritatea' oraşului său cu familia Gretei Thunberg şi liderul Partidului Democrat (stânga, la putere în Italia) Nicola Zingaretti condamnând 'violenţa macabră' a unui gest ai cărui autori 'nu respectă ideile pe care nu le împărtăşesc', informează Agerpres.

Greta Thunberg a lansat în urmă cu un an mişcarea 'Fridays for future', cerând elevilor din întreaga lume să lipsească de la cursuri în fiecare vineri pentru a protesta împotriva încălzirii globale.

Vineri, 27 septembrie, ea a lăudat importanţa mobilizării Italiei pentru această cauză, după un protest care a reunit în acea zi, potrivit organizatorilor, un milion de tineri în întreaga peninsulă la apelul 'Fridays for future Italia'.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Replica Gretei Thunberg după ce Vladimir Putin a criticat-o
Cea mai mare manifestaţie din istoria Quebecului: 500.000 în stradă, pentru climă
Mesajul Gretei Thunberg pentru persoanele care „o urăsc”
FULLSCREEN
Manechin cu chipul Gretei Thunberg, găsit spânzurat sub un pod din Roma
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO