Mandat de arestare francez pe numele prinţesei saudite Hassa. Fapta de care este acuzată

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
prințesa saudită
Twitter

Un mandat de arestare a fost emis pe numele surorii prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman, suspectată că i-a ordonat gărzii sale de corp să lovească un muncitor care efectua lucrări în apartamentul ei de la Paris, relatează AFP.

Acest mandat de arestare pe numele lui Hassa bint Salman, sora celui mai puternic om de la Riad, a fost emis la sfârşitul lui decembrie de o judecătoare de instrucţie pariziană, a precizat sursa citată, confirmând o informaţie dezvăluită de Le Point, citat de news.ro.

În septembrie 2016, un muncitor a venit să facă lucrări în apartamentul prinţesei, pe Avenue Foch, într-un cartier parizian de lux.

Potrivit versiunii acestuia, bărbatul fotografia camera în care urma să intervină, dar a fost acuzat că făcea poze cu scopul de a le vinde presei.

Nemulţumită, prințesa Hassa i-a ordonat atunci gărzii sale de corp, potrivit muncitorului, să-l lovească.

Bărbatul spune că a fost lovit peste faţă şi umilit. Garda de corp i-a ordonat să îngenunchieze, cu mâinile legate, pentru a săruta picioarele prinţesei.

După mai multe ore, el a putut să plece din apartament, fără materiale, care i-au fost confiscate, acuză el.

Garda de corp a fost inculpată pe 1 octombrie 2016, în legătură cu ”violenţe cu arma”, ”sechestrare”, ”furt” şi ”ameninţări cu moartea”.

Această procedură judiciară este în curs, în vederea clarificării acestei agresiuni, iar în cadrul procedurii a fost emis mandatul pe numele fiicei regelui Salman, scrie Reuters.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO