Mafia din Neapole a acaparat comertul cu rosii din Italia

Ultima actualizare: 01-08-2012 10:59

Mafia napoletana si cea siciliana si-au unit fortele si au transformat comertul cu rosii din Italia intr-o afacere criminala. Mafiotii reuseau sa impuna preturi si de trei ori mai mari, dupa ce ii intimidau pe fermieri si pe comercianti.

Procurorii din Neapole au descoperit ca mafia locala, Camorra, facea presiuni pentru ca doar camioanele controlate de ea sa transporte rosiile. Sicilienii din Cosa Nostra au uitat de rivalitatile traditionale si au intrat si ei in afacere. O alianta care inseamna ca Mafia a pus monopol total pe piata rosiilor.

Fermierii erau intimidati sa accepte un pret mic, insa la destinatie rosiile erau vandute de trei ori mai scump. Diferenta intra in buzunarele mafiotilor.

Deseori, transporturile de produse agricole ascundeau si... altceva.

Giandomenico Lepore, procuror-sef Neapole: "Cu ajutorul inregistrarilor telefonice am aflat ca transportul de fructe era deseori doar o acoperire, pentru ca intre camion si rulota erau plasate arme de foc."

In ciuda dovezilor obtinute de carabinieri, multi fermieri nu recunosc implicarea mafiei in afacerile locale. Si spun ca problemele lor nu vin de la clanurile mafiote, ci de la marile lanturi de supermarketuri.

Clemente Mazzone, fermier: "Este un subiect delicat, insa totul mi se pare o inventie. Evident ca multi transportatori mi-au zis: "Lasa-ma pe mine sa ma duc la Milano sau la Torino". Insa asta doar ca sa lucreze, ca sa castige mai bine si nu pentru ca cei din Camorra ar controla transporturile sau piata de legume."

Procurorii au insa informatiile lor si au dispus trimiterea in judecata a 70 de persoane, pentru asociere criminala si santaj.

In plus, au confiscat peste 100 de camioane si au pus sechestru pe terenuri si bunuri in valoare de 90 de milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO