Lumea pariurilor din Taiwan se joaca cu destinul pacientilor de cancer in stadiu terminal

07-01-2013 08:50

salon spital

In Taiwan, vorba "pariu cu viata" nu este chiar o vorba, ci un fapt. Lumea pariurilor, extrem de dezvoltata in acea zona, a inceput sa isi dezvolte afacerile in saloanele bolnavilor de cancer.

Taichung, al treilea oras ca marime din Taiwan, a devenit recunoscut in ultima perioada pentru dezvoltarea afacerii pariurilor intr-o directie cel putin macabra.

Ziaristii britanici de la Mirror.co.uk, care citeaza presa din China, scriu ca agentii de pariuri din Taiwan au inceput sa ofere cote si sa incaseze sume de bani pe destinul bolnavilor de cancer in stadiu terminal.

Acest obicei neobisnuit este sustinut in acest moment de 10 case de pariuri, iar printre cei care sunt dispusi sa riste bani sunt chiar rude ale bolnavilor de cancer, dar si medici, mai precizeaza presa britanica.

Pana in prezent, sumele vehiculate ca s-ar strange in jurul acestei activitati sunt de peste 2 milioane de lire, fiecare om interesat sa isi incerce "norocul" fiind nevoit sa plateasca o taxa initiala 43 de lire catre agentul de pariuri.

Mirror.co.uk explica ce se intampla mai departe: "Agentul de pariuri se duce la spital si cere permisiunea de a vorbi cu familiile pacientilor. Daca rudele sunt de acord, viziteaza pacientii, iar apoi pariurile incep sa curga. Daca pacientul moare in interval de o luna de la vizita agentului de pariuri, atunci respectivul agent castiga. Daca pacientul moare insa in intervalul de 1 - 6 luni, pariorii castiga de ori suma riscata."

Fenomenul nu a scapat nici de ochii politiei, care in acest moment investigheaza casele de pariuri in acest caz.

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO