Lukashenko i-a adus slănină și 4 saci cu cartofi lui Putin. Reacția liderului rus

Ultima actualizare: 30-12-2018 21:52
putin
youtube.com

Alexander Lukashenko, preşedintele Belarusului, i-a dăruit omologului său rus, Vladimir Putin, slănină şi patru saci de cartofi drept cadou de Anul Nou.

Secretarul de presă al preşedinţiei belaruse, Natalya Eismont, a declarat în timpul unui talk-show de la postul belarus „Makayenka 9”: „Trebuie să vă spun că Alexander Lukashenko nu i-a oferit doar cartofi lui Vladimir Putin, din câte ştiu, preşedintelui rus îi place slănina”, relatează news.ro.

„Alexander Lukashenko ştie acest lucru şi în timpul precedentei sale vizite a adus slănină, cea mai bună, desigur”, a adăugat ea.

Eismont a declarat că au fost aduşi apoi cartofii. „Din câte ştiu, cartofii au fost comandaţi pentru că, acum ceva timp, poate glumind pe jumătate, Lukashenko l-a întrebat pe Putin ce i-ar plăcea să obţină de la preşedintele Belarusului, de la ţara noastră iar răspunsul a fost „Cartofi şi slănină, ce altceva?”.

Conform lui Eismont, patru saci de cartofi de diferite varietăţi au fost aduşi la Moscova.

„Unii cartofi erau pentru prăjit, alţii pentru piure, copt sau fiert. Toţi au fost livraţi cu instrucţiuni”, a adăugat ea.

În imaginile prezentate de televiziunea belarusă se poate vedea cum Lukaşenko îi arată sacii de cartofi omologului său rus, vizibil amuzat,  într-una dintre sălile luxoase ale Kremlinului.

Eismont a precizat că după o analiză lungă, staff-ul administraţiei prezidenţiale a decis să le ofere liderilor Comunităţii Naţiunilor Independente – organizaţie formată din foste republici sovietice – globuri făcute manual pentru bradul de Crăciun.

„Sunt exclusive”, a afirmat ea. „Iniţial erau considerate de Lukashenko ca fiind prea grele şi a cerut să fie făcute mai uşoare şi mai festive”, a adăugat Eismont.

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO