LOST. Avionul disparut in Malaysia, ziua 48. Cautarile s-au restrans pe o raza de 10 km. Submarinul britanic a fost retras

Dată publicare: 26-04-2014 14:31
Dată actualizare: 29-04-2014 06:53


Un avion Orion P-3K si nava HMAS Perth, in timpul operatiunilor de cautare din Oceanul Indian

Cautarea subacvatica a avionului malaysian MH370 este aproape de a se incheia. 95% dintre zona de cautare a fost investigata, insa nu a fost gasit niciun indiciu despre soarta aerionavei.

Autoritatile australiene au declarat ca drona subacvatica aflata in cautarea avionului malaysian a acoperit 95% din suprafata de 120 de mile patrate planificata pentru scanare.

Acum, operatiunea de cautare subacvatica se concentreaza pe o raza de 10 km, in jurul celui de-al doilea punct in care a fost identificat un semnal de localizare, pe 8 aprilie. Daca nici aceasta cautare nu va aduce informatii noi, robotul subacvatic Bluefin-21 va continua sa cerceteze zonele adiacente sectorului. Pana in prezent, Bluefin-21 a realizat 14 misiuni de cautare.

Compania Malaysian Airlines a anuntat ca 10 angajati ai sai au fost retinuti si agresati de rudele furioase ale pasagerilor chinezi disparuti, intr-un hotel din Beijing.

Opt avioane militare si 11 nave maritime participa la operatiune de cautare de sambata. Autoritatea maritima australiana a anuntat ca a planificat pentru aceasta zi o cautare vizuala pe o suprafata de aproape 58.000 de kilometri patrati.

Submarinul britanic HMS Tireless a fost retras din operatiunea de cautare.

Avionul MH370, un Boeing 777-200 care apartinea companiei aeriene Malaysian Airlines, a disparut pe 8 martie, in timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing. In urma celei mai scumpe operatiuni de cautare din istorie nu a fost indentificata nicio urma a avionului sau a celor 239 de oameni aflati la bord.

Sursa: News.com.au


VIDEO PROTVPLUS.RO