Liderul retelei Al-Qaida respinge "scuzele" americanilor privind incendierea exemplarelor de Coran

Ultima actualizare: 11-09-2012 15:42
Ayman al-Zawahiri

Liderul retelei teroriste Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a catalogat drept "o farsa" scuzele americanilor privind incinerarea exemplarelor de Coran intr-o baza militara din Afganistan, el facand apel catre toti musulmanii sa ii sustina pe talibani.

"Cruciatii au facut o noua crima insultand sfantul Coran si batjocorindu-i profetul", a declarat al-Zawahiri intr-o inregistrare de sapte minute aparuta pe o pagina de Internet islamista si tradusa in engleza de catre SITE, un centru american de supraveghere a paginilor islamiste.

In februarie, mii de afgani au manifestat violent in fata bazei americane din Bagram, acuzand trupele ca au ars mai multe exemplare de Coran. Conform unor oficiali americani, aceste exemplare fusesera confiscate deoarece unii detinuti se foloseau de ele pentru a schimba mesaje intre ei. Autoritatile americane, inclusiv presedintele Obama, si-au prezentat "scuzele" poporului afgan.

"Dupa fiecare crima a lor, ei pretind ca regreta si sustin ca vor ancheta, o farsa stupida pe care Obama a repetat-o si in acest caz", a adaugat liderul organizatiei extremiste.

"Cruciatii americani si aliatii lor au aratat inca o data ura pe care o poarta islamului, cartii sfinte a islamului si profetului islamului", a adaugat acesta facand apel catre musulmanii din toata lumea sa "lupte impotriva dusmanilor lui Dumnezeu si a mesagerului Acestuia", "sustinandu-i pe talibani.

Ayman al-Zawahiri a facut apel in martie catre afgani sa se revolte impotriva "porcilor de cruciati", facand referire la militarii americani filmati in timp ce urinau peste cadavrele unor ralibani. El a mentionat si subiectul exemplarelor de Coran arse. Mai multe scandaluri au patat in ultimele luni imaginea militarilor americani din Afganistan. Pe langa acestea doua, mai multe imagini aratau militari americani pozand alaturi de cadavre ale talibanilor iar un alt militar american a masacrat 17 civili afgani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO