Liderul organizatiei Camorra, arestat in Romania. Era pe lista celor mai periculosi 100 de infractori din Italia

17-05-2014 12:54


Vincenzo Cesarano

Liderul organizatiei Camorra prins vineri in judetul Calarasi a fost arestat pentru 14 zile, printr-o decizie luata sambata de Curtea de Apel Bucuresti, aceeasi instanta urmand sa judece, la 30 mai, propunerea de extradare a acestuia.

Curtea de Apel Bucuresti a dat termen procurorilor pana in 30 mai pentru a aduce mandatul emis de autoritatile italiene pe numele lui Vincenzo Cesarano, tradus in romana.

Italianul, in varsta de 65 de ani, a fost prins de politistii romani, vineri, in localitatea Frumusani din judetul Calarasi. Acesta a fost depistat si prins de politistii de investigatii criminale din Ilfov, cu sprijinul atasatului de afaceri interne al Romaniei in Italia, a precizat Politia Romana.

Potrivit agentiei italiene ANSA, Vincenzo Cesarano si este considerat unul dintre liderii organizatiei infractionale Camorra, activa in regiunea italiana Campania, in special in provincia si orasul Napoli.

"Actiunile impotriva criminalitatii organizate au adus un nou rezultat important. Astazi, datorita eforturilor excelente ale Politiei de stat din Italia si ale Interpol, a fost inregistrat un succes foarte important, fiind arestat Vincenzo Cesarano, cautat la nivel international si aflat pe lista celor mai periculosi infractori", a comentat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, felicitandu-l pe seful Politiei italiene, Alessandro Pansa.

"Arestarea lui Vincenzo Cesarano este rezultatul colaborarii excelente intre Politia romana si Departamentul pentru Siguranta publica al Politiei italiene (...)", a adaugat ministrul italian de Interne.  Conform presei italiene, Vincenzo Cesarano era dat in urmarire internationala pentru escrocherie si fraude.

 

Sursa foto: Il Mattino

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO