Kim Jong-un a acceptat să se întâlnească cu președintele Coreei de Sud, în aprilie

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
kim jong un
Getty

Înalţi oficiali din cele două Corei s-au întâlnit joi în satul de frontieră Panmunjom pentru a discuta detaliile viitoarelor discuţii intercoreene, a anunţat mass-media din Coreea de Sud.

Oficialii au discutat despre data şi ordinea de zi a summitului dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae In, a precizat agenţia de presă Yonhap, citată de Agerpres.

Summitul, planificat pentru luna aprilie, intervine pe fondul creşterii semnalelor că Coreea de Nord este dispusă sa discute programele sale nuclear şi de rachete după mai mult de un an de tensiuni.

Întâlnirea de la frontieră a avut loc la o zi după ce China a anunţat că Kim a făcut o "vizita neoficială" secretă la Beijing la începutul acestei săptămâni, în timpul căreia i-a declarat preşedintelui Xi Jinping că Coreea de Nord este "angajată spre denuclearizare".

De la sfârşitul Războiului din Coreea (1950-53), doar două summituri intercoreene au avut loc: unul în 2000 şi altul în 2007 în capitala Coreei de Nord, Phenian.

Se aşteaptă de asemenea ca Kim să se întâlnească cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, înainte de sfârşitul lunii mai şi Japonia şi-a exprimat la rândul său dorinţa de a ţine un summit cu Phenianul în Coreea de Nord.

Miercuri, Trump şi-a exprimat optimismul cu privire la eforturile de denuclearizare a Peninsulei Coreea şi a spus că aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu Kim.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO