Lider politic din Germania împușcat în cap. Anunțul făcut de poliție

03-06-2019 20:25


Lider politic din Germania împușcat în cap

Un lider politic din Germania a fost ucis cu un glonţ în cap, a anunţat luni poliţia, precizând că nicio armă nu a fost găsită la faţa locului.

”Căutăm un autor” al crimei, a anunţat procurorul general Horst Streiff într-o conferinţă de presă.

Walter Lübcke, în vârstă de 65 de ani, preşedintele districtului Kassel a fost găsit mort, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe terasa casei sale, la Wolfhagen, la periferia oraşului Kassel.

 

 

El a fost împuşcat în cap de la distanţă mică şi zăcea într-o baltă de sânge, potrivit poliţiei, informează News.ro.

”Noi nu avem încă indicii despre vinovaţi şi, mai ales, nimic cu privire la mobil. Anchetăm în toate direcţiile şi nu excludem niciun mobil - privat, politic sau de alt fel”, a declarat Sabine Thurau, şefa Poliţiei Judiciare locale.

Membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU), Walter Lübcke a condus timp de zece ani Consiliul Regional de la Kassel, o autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi localităţile sale.

El a fost, de asemenea, deputat în Parlamentul regional din Hesse.

În octombrie 2015, după hotărârea Angelei Merkel de a deschide frontierele unor sute de mii de irakieni şi sirieni, el a apărat drepturile refugiaţilor, provocând furia extremei drepte.

”Trebuie să apăraţi valorile. Iar oricine nu poate reprezenta aceste valori poate pleca oricând din ţară, dacă nu e de acord. Este libertatea oricărui german”, a declarat el într-o reuniune publică.

Lumânări şi mesaje de condoleanţe au fost depuse, luni, în faţa sediului preşedinţiei districtului Hesse.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO