Libanul "a arestat un vultur spion al Israelului". Pasarea a fost legata cu funie de mai multi localnici

28-01-2016 08:25


vultur

Autoritatea israeliana a naturii a anuntat marti ca un vultur din rezervele sale, suspectat de spionaj dupa ce a trecut frontiera cu Libanul, a fost capturat in Liban, relateaza Agerpres.

Autoritatea israeliana a naturii si parcurilor nationale a fost alertata dupa informatii si fotografii postate pe Facebook. Acestea arata un vultur purtand un inel de identificare israeliana si un emitator de locatie capturat de locuitori din Bint Jbeil, in sudul Libanului, a declarat purtatoarea de cuvant a autoritatii, Tali Tenenbaum, citata de AFP.

Aceste documente "arata vulturul legat cu o funie de locuitori. Acestia scriu ca suspecteaza o operatiune de spionaj israeliana, aparent din cauza transmitatorului" plasat pe animal, a indicat aceasta instanta intr-un comunicat.

"Speram ca libanezii il vor elibera", adauga instanta.

Potrivit site-ului web local Bint Jbeil, pasarea a fost in cele din urma eliberata dupa verificari ca nu reprezenta o amenintare.

Potrivit dnei Tenenbaum, monitorizarea periodica a zborurilor pasarilor a aratat ca vulturul a intrat in Liban. "Dar n-am stiut ca a fost capturat", a adaugat ea.

Vara trecuta, membri ai miscarii islamiste palestiniene Hamas au asigurat ca au capturat in largul Fasiei Gaza un delfin echipat cu camere de filmat si pe care il suspectau ca opera pentru Israel.

In 2011, mass-media saudite au anuntat ca un vultur purtand un transmitator GPS si un inel de identificare al Universitatii din Tel Aviv a fost capturat de fortele de securitate, fiind suspectat ca era folosit pentru spionaj, aminteste France Presse.
 

Sursa: Agerpres

Tags: vultur, israel, liban,

VIDEO PROTVPLUS.RO