Francois Hollande: "O interventie militara in Siria nu este exclusa"

Ultima actualizare: 09-10-2012 14:02
hollande

Francois Hollande a reactionat rapid si ferm dupa ultimul masacru din Siria, soldat cu peste 100 de morti.

Violentele din Siria, declansate pe fondul revoltelor izbucnite in martie 2011, s-au soldat pana acum cu aproximativ 10.000 de morti, confiorm Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

"O interventie militara nu este exclusa, conditia fiind ca ea sa respecte dreptul international, adica dupa deliberarea Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite", a declarat Holande pentru televiziunea de stat France 2.

"Trebuie de asemenea gasita o solutie care sa nu fie neaparat militara. Presiunea trebuie sa fie facuta din acest moment pentru a indeparta regimul lui Bashar al-Assad. Trebuie gasita alta solutie. Sunt sanctiuni de pronuntat, ele trebuiesc inasprite. Voi vorbi cu presedintele rus Putin, el venind la Paris vineri. El, impreuna cu China, sunt cei care au retineri in ceea ce priveste sanctiunile. Si noi va trebui sa ii convingem ca nu este posibil sa lasam regimul lui Bashar al-Assad sa isi masacreze propriul popor", a adaugat Hollande.

Presedintele francez a anuntat ca va participa, la inceputul lunii iulie, la "Conferinta Prietenilor Siriei", unde se va incerca in special "solidarizarea" si organizarea opozitiei siriene pentru ca aceasta "sa poata inlocui regimul".

Statele europene si Statele Unite au anuntat marti expulzarea unor reprezentanti diplomatici sirieni din capitalele lor ca raspuns la "masacrul" din Hula, soldat cu 108 morti.

"Nu pot ramane fara reactie dupa acest masacru", a declarat Hollande, care a mentionat ca aceasta decizie a fost luata "in comun" si cu alti sefi de stat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!