Landurile din Germania cer suspendarea traficului dinspre Marea Britanie, din cauza Omicron

Ultima actualizare: 18-12-2021 17:50
calatori, turisti
Getty

Landurile din Germania au cerut guvernului central să înăsprească regulile de intrare în ţară pentru a limita răspândirea Omicron şi să suspende traficul dinspre Marea Britanie, extrem de afectată de această variantă a coronavirusului, relatează AFP.

În cadrul unei reuniuni prin videoconferinţă, miniştrii sănătăţii din cele 16 landuri au cerut introducerea obligativităţii unui test PCR nu mai vechi de 48 de ore pentru pasagerii de peste şase ani, comparativ cu 12 ani în prezent, proveniţi din ţările puternic afectate de această nouă mutaţie a coronavirusului. Testele rapide cu antigen nu ar urma să mai fie acceptate.

"Trebuie să întârziem cât mai mult posibil răspândirea" acestei variante "îngrijorătoare" şi "extrem de contagioase", a subliniat ministrul sănătăţii din Bavaria, Klaus Holetschek, citat într-un comunicat.

Noul ministru federal al sănătăţii, Karl Lauterbach, a salutat demersul. "Cu cât reuşim să amânăm momentul în care Omicron ne va scăpa de sub control, cu atât va fi mai bine", a declarat el la finalul reuniunii, la care a luat parte.

Miniştrii regionali au solicitat de asemenea ca Marea Britanie să fie plasată "rapid" în categoria zonelor extrem de afectate de noua variantă, cea mai ridicată şi în care se mai află în prezent Africa de Sud şi alte şapte ţări africane.

Interzicerea călătoriilor provenite din Marea Britanie

O astfel de decizie ar însemna de facto interzicerea călătoriilor provenite din Marea Britanie, cu excepţia celor pentru cetăţenii germani.

Mai multe ţări europene au luat deja măsura de a limita intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care vin din Marea Britanie.

În Germania, institutul de monitorizare a sănătăţii Robert Koch (RKI) este responsabil de clasificarea ţărilor şi face în fiecare săptămână o analiză.

Vineri, RKI a plasat Franţa şi Danemarca printre zonele de infectare cu "risc ridicat" şi le va impune de duminică persoanelor nevaccinate care vin din aceste ţări o perioadă de carantină.

Germania, deja afectată de o înmulţire semnificativă a contaminărilor cu COVID-19, trebuie să se pregătească de un nou "val masiv" legat de răspândirea Omicron, a atras atenţia anterior Karl Lauterbach.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO