La Paris a venit primavara si odata cu ea, luptele de strada


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 09:03
Data publicarii: Vineri 20 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Sute de protestatari s-au incaierat cu fortele de ordine la lumina palida a stelelor si a cocktailurilor Molotov. Totul, condimentat cu gaze lacrimogene si gloante de cauciuc.

Cu doar cateva ore inainte, milioane de francezi pe care recesiunea i-a scos in strada, i-au strigat - pasnic - presedintelui Sarkozy - "Criza esti tu, solutia suntem noi!"

Peste 600 de tineri s-au fugarit toata noaptea cu trupele speciale prin estul capitalei franceze. In urma lor, au ramas masini si pubele incendiate, vitrine sparte si gunoaie ca dupa un razboi sau o catastrofa naturala. E drept, semnalul razmeritei s-a dat pe lumina, in afara Parisului, la Saint Nazaire.

Noile violente vin dupa ce joi, trei milioane de oameni au marsaluit pe strazile marilor orase franceze ca sa-i bata obrazul presedintelui Sarkozy pentru modul in care gestioneaza efectele recesiunii asupra economiei Frantei.

Protestatarii sunt nemultumiti ca reformele si restrictiile impuse de Sarkozy au aruncat in somaj doua milioane de francezi. Intr-o perioada in care gasirea unui loc de munca este aproape imposibila in timp ce preturile urca de la o zi la alta.

Aviz celor care calatoresc in Franta! Greva in transportul feroviar
VIDEO PROTVPLUS.RO