La 27 de ani de la caderea Zidului Berlinului, nemtii ridica un alt zid, pentru a se "apara" de o tabara de refugiati. VIDEO

07-11-2016 20:34

zid germania

Noul zid al Germaniei: o constructie inalta de 4 metri a aparut in ultimele zile in jurul unei tabere de migranti din Neuperlach, un cartier al Munchenului, pentru a-i apara pe localnci de migranti.

In saptamana in care Germania marcheaza 27 de ani de la caderea Zidului Berlinului, constructia unui zid inalt de patru metri si lung de o suta de metri alaturi de o viitoare tabara de refugiati, cu scopul de a asigura izolarea fonica a imprejurimilor, provoaca in mass-media si pe retelele de socializare din aceasta tara noi controverse pe tema primirii migrantilor.

Constructia acestui zid este de fapt solutia de compromis la care au ajuns in instanta administratia locala si mai multi localnici din Neuperlach, un cartier din sud-estul orasului Munchen. Acesti localnici s-au adresat justitiei, plangandu-se ca sunt deranjati de zgomotul foarte mare pe care il fac migrantii. In respectiva tabara urmeaza sa fie gazduiti circa 160 de minori neinsotiti.

O inregistrare video postata pe internet de catre un politician local arata zidul aproape finalizat, iar in opinia acestui politician constructia este un "simbol al excluderii", in imagini facandu-se aluzie si la Zidul Berlinului. Pe langa izolarea fonica, cei care locuiesc in proximitatea taberei de refugiati au cerut ca zidul sa fie realizat in asa fel incat sa nu poata fi escaladat si nici sa nu poata fi lovit cu mingea, astfel ca s-a optat pentru un perete gabion.

Cele "160 de persoane vor face un zgomot considerabil, iar noi dorim sa traim in continuare aici in liniste. La fel am fi procedat si daca ar fi fost vorba despre o sala de sport", explica unul dintre locatari.

Reactiile provocate de aceste imagini sunt impartite. In timp ce unii condamna ridicarea zidului, altii se arata intelegatori cu aceia care locuiesc in apropierea taberei sau se pronunta clar impotriva primirii migrantilor.

"In sfarsit se ridica ziduri pentru a proteja poporul german", scrie cineva intr-o postare pe Facebook, alte postari vorbind despre "zidul rusinii", "vecini inconstienti" care strica buna reputatie a cartierului sau "o materializare perfecta a xenofobiei politice impotriva refugiatilor".

Totusi, politicianul care a publicat acea inregistrare aminteste ca inca un zid de protectie acustica a fost ridicat in septembrie la numai trei kilometri de zidul din Neuperlach, diferenta dintre ele fiind ca primul are o inaltime de numai trei metri
 

Sursa: Agerpres

Tags: zid, germania, munchen,


VIDEO PROTVPLUS.RO