La 100 de ani de la Revoluția Bolșevică, Trump susține că ziua de 7 noiembrie ar trebui dedicată victimelor comunismului

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Donald Trump
Getty

Președintele american Donald Trump susține, în contextul împlinirii 100 de ani de la Revoluția Bolșevică din Rusia, că data de 7 noiembrie ar trebui să fie declarată „Ziua victimelor comunismului”.

Într-un comunicat publicat de Casa Albă la Washington, în timp ce se afla la Seul (Coreea de Sud), președintele Donald Trump a afirmat că „în secolul trecut, regimurile totalitare comuniste din întreaga lume au ucis peste 100 de milioane de persoane și au supus încă și mai mulți oameni exploatării, violenței și distrugerilor de nedescris", potrivit AFP, citat de Agerpres.

Donald Trump a mai precizat că, în 7 octombrie „ne amintim de cei care au pierit și cei care continuă să sufere sub comunism". 

Totodată, el a subliniat SUA e hotărâtă să facă „să strălucească flacăra libertății pentru toți cei care visează la un viitor mai liber și mai puțin întunecat".

Acest comunicat a fost dat publicității cu o zi înainte de plecarea, miercuri, a președintelui Donald Trump spre China, un regim comunist din 1949. După Beijing, a treia etapă după Japonia și Coreea de Sud a turneului său asiatic de 12 zile, președintele american urmează să se deplaseze în Vietnam și Filipine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO