Klaus Iohannis va avea o intalnire cu Papa Francisc, vineri, la Vatican. Restul programului presedintelui

Klaus Iohannis - presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis va vizita joi Expozitia Universala Milano 2015, iar vineri se va intalni, la Vatican, cu Papa Francisc, informeaza Administratia Prezidentiala.

Inainte de plecarea la Milano, seful statului va sustine joi, in jurul orei 9,45, o declaratie de presa la Aeroportul International "Henri Coanda" din Otopeni, potrivit Agerpres.

La Milano, el va participa la Expozitia Universala Milano 2015 cu tema "Hranirea planetei, energie pentru viata", unde va vizita pavilioanele Romaniei, Sfantului Scaun si Italiei. Tot joi, presedintele Iohannis se va intalni cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Milano. Vineri, seful statului se va afla intr-o vizita oficiala la Sfantul Scaun. El se va intalni cu Papa Francisc, cu cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al papei, va vizita Bazilica Sfantul Petru, unde este inmormantat Papa Ioan Paul al II-lea.

De asemenea, Iohannis va oferi o receptie in onoarea cardinalului Pietro Parolin, va vizita Colegiul Pontifical "Pio Romeno", unde se va intalni cu studentii romani care studiaza in institutiile de invatamant pontificale din Roma. Sambata, Iohannis va avea o intrevedere cu conducerea Comunitatii Sant'Egidio si va vizita Bazilica Santa Maria in Trastevere. Presedintele Iohannis a efectuat, pe 27 si 28 aprilie, o vizita oficiala in Italia.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Iohannis a promulgat legea prin care 10 mai e declarata sarbatoare nationala
Iohannis a promulgat legea prin care 10 mai e declarata sarbatoare nationala

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru declararea zilei de 10 mai ca zi de sarbatoare nationala, informeaza Administratia Prezidentiala.

Cand va lua Klaus Iohannis o decizie cu privire la noul sef DIICOT.
Cand va lua Klaus Iohannis o decizie cu privire la noul sef DIICOT. "Am primit documentele de la CSM, sunt multumit

Klaus Iohannis a anuntat miercuri ca a primit documentele cerute CSM in legatura cu avizul pentru numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu la sefia DIICOT si ca este multumit, aratand ca va lua o decizie saptamana viitoare.

Ponta recunoaste ca a gresit pe tema turneului in Orientul Mijlociu:
Ponta recunoaste ca a gresit pe tema turneului in Orientul Mijlociu: "Lipsa de comunicare, trebuia sa-l sun pe Iohannis"

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seara, ca in chestiunea turneului pe care l-a efectuat in tarile arabe "a fost probabil o lipsa de comunicare" cu presedintele Klaus Iohannis.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.