Kim Jong-un s-ar afla în China, în prima lui vizită oficială. Imaginile surprinse

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un tren demodat, vopsit în verde, care a plecat din Coreea de Nord, a sosit în mare secret la Beijing. Și sunt speculații că l-ar fi transportat chiar pe liderul suprem de la Pheninan.

Ar fi prima vizită în străinătate a lui Kim Jong-un de când i-a urmat la conducere tatălui său, în 2011. Coreea de Sud nu poate confirma identitatea înaltului oaspete, dar "monitorizează situația cu atenție".

O coloană oficială a fost văzută sosind la reședința pentru înalții oaspeți de stat, luni seară, la Beijing. Iar prezența gărzii de onoare și, mai ales, măsurile neobișnuite de securitate au alimentat speculațiile potrivit cărora misteriorul demnitar nord-corean ar fi nimeni altul decât Kim Jong-un.

Andrew Stevens, corespondent CNN la Beijing: ”Mă aflu cam la 200 de metri de reședința pentru oaspeții de stat, Diaoyutai. În spatele meu, în dreapta, unde se văd luminile intermitente, se află una dintre intrările principale. Acolo sunt cazați, de obicei, liderii mondiali care vizitează China. Iar securitatea în zonă, în această dimineață, este drastică.”

Oficialii chinezi nu confirmă speculaţiile.

Hua Chunying, purtător de cuvânt al Ministerului Chinez de Externe: ”Nu am cunoştinţă în acest moment despre o asemenea vizită. Când vom deţine asemenea informaţii, le vom face publice.”

Presa japoneză relatează insistent că un personaj de rang înalt a sosit în mare secret în China cu un tren diplomatic nord-corean. Un canal TV a difuzat imagini filmate de la distanță cu un vagon vopsit în verde, cu linii orizontale galbene.

”Era un tren similar cu cel folosit de tatăl și predecesorul lui Kim Jong-un când a vizitat Beijingul, în 2011”, afirmă japonezii.

Kim Jong-il, se știe, avea o teamă morbidă de avion. Iar în 2011, voiajul lui cu trenul, în China, a fost confirmat abia după plecarea de la Phenian.

Bloomberg - citând trei surse neprecizate - afirmă că vizitatorul misterios ar fi Kim Jong-un. Dar unii analiști spun că ar putea fi, poate, sora lui, pe care a trimis-o, recent într-o remarcată ofensivă de șarm la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.

Luna trecută, președintele american Donald Trump a acceptat să se întâlnească cu liderul de la Phenian. Și, comentează analiștii, este foarte probabil ca, înaintea acestui summit fără precedent, Kim Jong-un să discute cu președintele Chinei, principalul său aliat economic.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO