Kim Jong Un își cere scuze după ce soldații nord-coreeni au ucis un oficial din Coreea de Sud

Ultima actualizare: 25-09-2020 11:54
Kim Jong Un
Agerpres

Coreea de Nord şi-a exprimat regretul vineri pentru moartea unui sud-coreean dispărut, declarând că l-a împuşcat pe fondul măsurilor de luptă împotriva coronavirusului, a anunţat consilierul pentru securitate naţională al Sudului, citat de Reuters.

Departamentul Frontului Unit al Coreii de Nord, responsabil de legăturile transfrontaliere, a trimis o scrisoare biroului preşedintelui sud-coreean Moon Jae-in la o zi după ce oficiali de la Seul au declarat că soldaţi nord-coreeni au ucis un sud-coreean după care au stropit cadavrul cu benzină şi i-au dat foc.

Mesajul intervine în timp ce Moon se confruntă cu un impact politic intens asupra incidentului, care a coincis cu o reînnoire a impulsului pentru o politică de angajare cu Phenianul.

Scrisoarea îl citează pe liderul nord-coreean Kim Jong Un spunând că îi "pare rău" că incidentul a dezamăgit publicul sud-coreean şi nu ar fi trebuit să se întâmple, a declarat consilierul de securitate al lui Moon, Suh Hoon, potrivit Agerpres.

Soldaţii au tras peste 10 focuri asupra bărbatului, un oficial sud-coreean din domeniul pescuitului dispărut în această săptămâna, după ce el nu şi-a dezvăluit identitatea şi a încercat să fugă, a spus Suh, citând scrisoarea.

Dar în scrisoare se spune că ei au ars un dispozitiv plutitor pe care îl folosea bărbatul, conform manualelor lor antivirus, şi nu cadavrul acestuia.

"Trupele nu au putut să-l localizeze pe trecătorul neidentificat în timpul unei căutări după ce au deschis focul şi au ars dispozitivul în cadrul măsurilor naţionale de urgenţă de prevenire a bolilor", a mai declarat Suh într-un briefing, referitor la scrisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO