KGB declasifică informații despre Putin de când era spion. Cum ajuta partidul comunist


Ultimul update: Joi 31 Octombrie 2019 16:46
Data publicarii: Joi 31 Octombrie 2019 16:04
Categorie: Stiri externe
putin

''Conştiincios şi disciplinat'', astfel îl caracteriza KGB-ul pe Vladimir Putin, actualul preşedinte rus provenit din serviciile secrete sovietice, conform unei fişe de cadre declasificate şi prezentate la o expoziţie la Sankt Petersburg.

''Tovarăşul Putin îşi perfecţionează constant cunoştinţele ideologice şi politice. Participă activ la programele de formare ale partidului'' comunist, se arată în documentul publicat joi de presa rusă, potrivit Agerpres.

Această fişă de evaluare, redactată la sfârşitul anilor '70 sau începutul anilor '80, se numără printre documentele declasificate prezentat la o expoziţie deschisă până pe 20 de decembrie la Arhivele guvernamentale pentru documente istorice şi politice de la Sankt Petersburg.

Conform documentului, tânărul Putin, ''care face parte din tineretul comunist din anul 1975'', a primit ''felicitări din partea şefilor KGB pentru buna organizare a muncii sale şi rezultatele obţinute''.

Documentul imprimat la maşina de scris provine din arhiva partidului comunist local. El menţionează de asemenea succesele sportive ale lui Vladimir Putin, care a câştigat în anul 1976 un campionat de judo la Leningrad, numele oraşului Sankt Petersburg în perioada sovietică.

Născut la Leningrad în anul 1952, Vladimir Putin a intrat în rândurile KGB-ului în anii '70, după ce a absolvit Dreptul. A fost în misiune în fosta RDG până la destrămarea URSS la începutul anilor '90, când a revenit în ţara sa şi a fost numit consilier al primarului din Sankt Petersburg.

Apoi a condus FSB, succesorul KGB, înaintea unei ascensiuni fulger în politică, devenind în 1999 prim-ministru şi preşedinte un an mai târziu.

Sursa: Agerpres

Viktor Orban, întâlnire cu Vladimir Putin. „Ungaria nu exclude cooperarea cu Rusia”
Ultimatumul dat de Erdogan. Kurzii au 6 zile ca să se îndepărteze de granița turco-siriană
Erdogan anunță
VIDEO PROTVPLUS.RO