Kamala Harris, alegerea lui Joe Biden pentru funcția de vicepreşedinte al SUA, dacă va câştiga alegerile

Ultima actualizare: 12-08-2020 20:09

Joe Biden pleacă în cursa pentru preşedintele Statelor Unite alături de o femeie afro-americană.

Kamala Harris este alegerea democratului pentru funcția de vicepreşedinte al Statelor Unite, dacă acesta va câştiga alegerile din noiembrie.

În vârstă de 55 de ani, Kamala Harris ar putea deveni prima femeie de culoare care îndeplineşte acest rol.

Fost procuror general în California şi actualmente senatoare, a fost inițial rivalul lui Joe Biden în cadrul alegerilor pentru candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale.

În ciuda unui început de campanie fulminant, ea a abandonat cursa din lipsă de fonduri. Fiica unor imigranți din Jamaica și India, Kamala s-a făcut remarcată în timpul protestelor anti-rasism de peste Ocean, când a militat pentru reformarea poliţiei.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc pe 3 noiembrie. Potrivit ultimelor sondaje, Biden are mai mulţi susţinători decât actualul preşedintele, Donald Trump.

Joe Biden a descris-o pe Kamala Harris că pe "o luptătoare dedicată apărării curajoase a claselor de mijloc şi unul dintre cei mai mari slujitori ai statului".

Senatoarea de culoare, fiica unor imigranți din India și Jamaica, a candidat şi pentru a obţine nominalizarea Partidului democrat în cursa prezidenţială, însă alegerile interne au fost câştigate de Biden.

Exact la asta s-a referit preşedintele Trump în prima lui reacţie. "Am fost mai surprins decât oricine, pentru că a fost foarte mediocră." - a spus actualul președinte. Care nu uită că în timpul procesului care putea duce la destituirea să, Kamala Harris l-a numit "un preşedinte în afara legii".

Kamala Harris: „O să ne pierdem timpul tot încercând să tragem la răspundere un preşedinte care este în afara legii. Un preşedinte care nu este potrivit pentru înalta demnitate pe care o ocupă...”

În mandatul său de aproape doi ani de procuror general al Californiei, Kamala Harris și-a castigat reputația că una dintre stelele în ascensiune ale Partidului democrat.

Deși a pierdut alegerile interne prin care ar fi putut ajunge rivala lui Donald Triump în cursa pentru Casa Albă acum, în tandem cu Joe Biden, poate deveni vicepreședinte.

Unul dintre prietenii din copilărie, amintindu-şi de primii lor ani împreună, crede că a fost pregătită pentru acest moment toată viaţa ei. Chiar de când era copil, ieşea în evidenţă, era mereu gata de acţiune.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO