Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, un critic al Kremlinului, a fost ucis la Kiev


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 29 Mai 2018 22:40
Categorie: Stiri externe
Arsenii Babcenko

Ziaristul rus Arkadi Babcenko a fost împuşcat marţi la Kiev şi a murit în ambulanţă, a anunţat poliţia ucraineană.

Potrivit agenţiei Reuters, o femeie a sunat la salvare şi a anunţat că şi-a găsit soţul acasă într-o baltă de sânge. Poliţia suspectează o crimă motivată de activitatea profesională a celui ucis.

Babcenko, un corespondent de război binecunoscut în Rusia, se refugiase în Ucraina de teamă că ar putea fi asasinat. Reuters reaminteşte că jurnalistul în vârstă de 41 de ani era un fost luptător în războiul din Cecenia care criticase bombardamentele ruse asupra oraşului sirian Alep şi considera că Rusia se face vinovată de agresiune împotriva Ucrainei.

"Prima şi cea mai probabilă versiune este activitatea sa profesională", a declarat despre anchetă Andrei Krîşenko, şeful poliţiei din Kiev. El a precizat că soţia lui Babcenko este în stare de şoc şi anchetatorii nu pot discuta cu ea. Într-o conferinţă de presă televizată, poliţia a prezentat şi portretul-robot al unui suspect - un bărbat în vârstă de 40-45 de ani, cu barbă căruntă, purtând o şapcă.

Acum doi ani, tot la Kiev, a fost ucis de explozia unui autoturism un jurnalist din Belarus, Pavel Şeremet, de asemenea cunoscut pentru criticile la adresa propriei ţări, menţionează Reuters. Marţi, ministerul rus de externe a declarat că ziariştii sunt ucişi în Ucraina fără ca vinovaţii să fie pedepsiţi.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO