Jurnalist britanic, invitat de rebelii prorusi sa filmeze cadavrele a doi soldati ucraineni care aveau mainile legate. VIDEO

Dată publicare: 16-02-2015 18:15
Dată actualizare: 19-02-2015 07:06


ucraina

Un jurnalist britanic, corespondent in Ucraina din partea postului Channel 4 News, a publicat online imagini tulburatoare, surprinse in ultimele ore in Donetk. Atentie, urmeaza imagini cu impact emotional puternic!

Intr-o scurta inregistrare video publicata online, Alex Thomson a surprins doua cadavre – cel mai probabil soldati ucraineni – avand mainile legate cu cabluri electrice. Filmarile au fost facute luni dimineata, in zona aeroportului din Donetk si prezentate pe blogul sau intr-un material intitulat "Cadavre, obuze si zapada printre ruinele aeroportului din Donetk"

Pe blogul personal, jurnalistul britanic relateaza ca a fost invitat printr-un telefon, de biroul de presa al rebelilor prorusi, sa filmeze la aeroportul din Donetk. "Vino in aceasta dimineata la aeroport. Avem sa-ti aratam ceva. O sa-ti placa" i-au transmis la telefon separatistii prorusi, care controleaza estul Ucrainei.

 


Printre "explozii indepartate si focuri de Kalashnikov", jurnalistul a filmat hangarele si resturile avioanelor, distruse de bombardamente. "Zona aeroportului arata ca un mini-Stalingrad al secolului al XXI-lea", a marturisit jurnalistul.

Unul dintre rebeli l-a condus catre locul unde se aflau sase cadavre inghetate, doua dintre ele avand mainile legate cu cabluri electrice. Rebelii au marturisit ca cei doi erau soldati ucraineni si nu au explicat de ce aveau mainile legate.

"Fotografiile mele au fost preluate imediat de propagandistii online ca dovada a unei executii cu sange rece. Insa sa fim clari. Doua cadavre inghetate cu mainele legate reprezita dovada a doua cadavre inghetate cu mainile legate. Aici se termina totul" a explicat britanicul evitand sa numeasca scena filmata drept o executie sadica a rebelilor prorusi.


In cateva mesaje publicate pe contul sau de Twitter, Alex Thomson a explicat ca cele doua cadavre au fost mutate de rebeli in locurile unde au fost filmate si ca armata ucraineana a fost chemata sa vina sa le ridice.

"Este probabil ca celor doi soldati ucraineni sa le fi fost legate mainile dupa ce au fost ucisi pentru a putea fi transportati mai usor", sustine el. Acesta a adaugat ca "este putin probabil ca rebelii sa invite jurnalisti straini sa filmeze dovada unei executii cu sange rece".

Sursa:


VIDEO PROTVPLUS.RO