Joe Biden vrea să înăsprească restricțiile de călătorie în SUA. Cum vor fi afectați românii

20-01-2021 08:07


aeroport

Joe Biden vrea să înăsprească restricțiile de călătorie în SUA când preia funcția de președinte, care să vizeze persoanele care vin sau tranzitează anumite țări, inversând astfel o măsură de relaxare adoptată de Donald Trump.

Preşedintele ales Joe Biden intenţionează să prelungească rapid restricţiile de călătorie pentru majoritatea persoanelor venite din Europa şi Brazilia, la scurt timp după ce Donald Trump a decis să le ridice începând cu 26 ianuarie, a declarat un purtător de cuvânt al lui Biden, transmite Reuters, citat de News.ro.

Trump a promis înlăturarea restricţiilor de călătorie pentru cei care vin din ţările din spaţiul Schengen - inclusiv românii care le tranzitează pentru a ajunge în SUA - din Marea Britanie ori Brazilia, acolo unde rata de infectare cu COVID-19 este foarte ridicată. Noua administraţie a lăsat de înțeles că nu se va alinia acestei relaxări subite, mai ales că numai California a depăşit deja 3 milioane de infectări.

La scurt timp după publicarea decretului lui Trump, purtătorul de cuvânt Jen Psaki a scris pe Twitter că „la recomandarea echipei medicale, administraţia nu intenţionează să ridice restricţiile respective pe 26 ianuarie”.

Ea a adăugat că „în condiţiile înrăutăţirii pandemiei şi a răspândirii unei variante mai contagioase în lume, nu este momentul pentru ridicarea restricţiilor pentru călătoriile internaţionale”.

Test negativ pentru Covid-19, obligatoriu la intrarea în SUA

 

Până când va lua măsuri Biden, ordinul lui Trump pune capăt restricţiilor în aceeaşi zi în care vor intra în vigoare noile obligaţii ca toţi călătorii internaţionali să aibă testul pentru Covid-19. Mandatul lui Trump se încheie miercuri.

Săptămâna trecută, şeful Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a semnat un ordin care îi obligă pe aproape toţi călătorii aerieni să prezinte un test negativ pentru coronavirus sau dovada că s-au recuperat după Cobid-19 la intrarea în Statele Unite, începând cu 26 ianuarie.

Restricţiile actuale interzic tuturor cetăţenilor străini care în utlimele 14 zile au fost în Brazilia, Marea Britanie, Irlanda şi 26 de ţări din zona Schengen să intre în SUA.

Restricţiile împotriva europenilor au fost introduse la jumătatea lunii martie, iar cele împotriva Braziliei în luna mai.

Psaki a adăugat că ”de fapt intenţionăm să întărim măsurile de sănătate publică legate de călătoriile internaţionale, pentru a preveni mai bine Covid-19”.

Sursa: News.ro, StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO