Joe Biden l-a sunat pe Vladimir Putin. Ce propunere i-a făcut liderului de la Kremlin

Dată publicare: 13-04-2021 21:09
Dată actualizare: 13-04-2021 21:35


Biden Putin

Preşedintele american Joe Biden i-a propus marţi omologului său rus Vladimir Putin, în cursul unei convorbiri telefonice, organizarea unei întâlniri la nivel înalt ”într-o ţară terță în următoarele luni”.

Joe Biden a subliniat cu această ocazie ”angajamentul de neclintit” al SUA faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei şi şi-a exprimat ”îngrijorarea faţă de acumularea neaşteptată de trupe ruse în Crimeea ocupată şi la frontiera ucraineană”, chemând Rusiei să dezamorseze tensiunile, conform unui comunicat al Casei Albe, citat de Agerpres.

Biden a menţionat de asemenea că Statele Unite vor acţiona pentru a-şi apăra interesele naţionale, ca răspuns la acţiunile Rusiei, cum ar fi intruziunile cibernetice sau ingerinţele electorale.

Cu toate acestea, preşedintele american a asigurat că doreşte ”să clădească o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia, conform intereselor naţionale”, a adăugat Casa Albă, evocând necesitatea continuării ”dialogului strategic” cu privire la controlul armamentelor sau în probleme de securitate.

”El a propus un summit într-o ţară terţă în următoarele luni pentru a discuta o serie întreagă de subiecte”, a indicat Casa Albă, fără să spună dacă preşedintele rus a acceptat oferta.

Această convorbire telefonică este prima între cei doi şefi de stat, după ce în urmă cu o lună Joe Biden, într-un interviu pentru ABC, întrebat dacă îl consideră pe Putin ”criminal”, a răspuns afirmativ. Acest lucru a provocat un scandal diplomatic între Moscova şi Washington, Rusia rechemându-şi ambasadorul din SUA pentru consultări.

Sursa: Agerpres

Tags: joe biden, sua,


VIDEO PROTVPLUS.RO