ATACUL din Franta: Selfie-ul macabru realizat de jihadist a fost trimis in Siria

Ultima actualizare: 01-07-2015 07:12

Selfie-ul macabru pe care Yassin Salhi, suspectat de comiterea unui atentat jihadist in Franta, l-a facut cu capul victimei sale a fost trimis unui destinatar care se afla in Siria, a precizat o sursa apropiata dosarului.

Fotografia a fost trimisa de pe telefonul mobil al lui Salhi catre un numar canadian. Insa dupa ce au reperat aceasta imagine sambata, anchetatorii au putut stabili ca destinatarul se afla de fapt in zonele controlate de Statul Islamic in Siria si Irak.

Primele elemente ale anchetei au stabilit ca Yassin Salhi ar fi trimis un selfie macabru cu capul victimei sale prin aplicatia WhatsApp catre un numar canadian.

Canada a anuntat sambata ca va colabora cu Franta in cadrul anchetei pentru a incerca sa-l gaseasca pe destinatarul selfie-ului, fara a preciza insa ce fel de asistenta va oferi anchetatorilor francezi.

Primele rezultate ale autopsiei victimei, Herve Cornara, 54 de ani, seful unei companii de transport unde a lucrat suspectul, nu au putut stabili cauzele exacte ale decesului, mai ales daca acesta era mort in momentul decapitarii. Vor fi efectuate teste suplimentare, au precizat anchetatorii.

Yassin Salih, in varsta de 35 de ani, le-a spus detectivilor ca l-a ucis pe Herve Cornara intr-o parcare, inainte de a ajunge la uzina din Saint Quentin-Fallavier, la 30 de kilometri sud de Lyon, unde a incercat sa declanseze o explozie vineri.

Autorul atentatului jihadist din Franta va fi transferat la sediul politiei antiteroriste langa Paris

Yassin Salhi, barbatul suspectat ca ar fi comis un atentat jihadist in Franta si l-ar fi decapitat pe angajatorul sau, urmeaza sa fie transferat duminica la sediul politiei antiteroriste in apropiere de Paris, dupa ce a inceput sa colaboreze cu anchetatorii, informeaza AFP.

La inceput reticent, el a inceput sambata seara sa explice "modul in care s-au derulat faptele", a afirmat o sursa din cadrul anchetei care nu a oferit alte detalii cu privire la continutul declaratiilor facute de suspect.

Primele rezultate ale autopsiei victimei, Herve Cornara, 54 de ani, seful unei companii de transport unde lucrat suspectul, nu au putut stabili cauzele exacte ale decesului acestuia, mai ales daca acesta era mort in momentul decapitarii. Teste suplimentare vor fi efectuate, au precizat anchetatorii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO