Japonezii singuri închiriază contra cost rude sau prieteni. Cât costă pe zi acest serviciu

Ultima actualizare: 25-05-2019 12:00

În era tehnologiei, când prietenii de pe rețelele sociale sunt de ordinul sutelor sau al miilor, în Japonia tot mai mulți oameni suferă de singurătate.

O companie încearcă să rezolve această problemă și oferă prieteni sau rude de închiriat. Iar prețul nu este tocmai mic.

Un bărbat si-a pierdut sotia în urmă cu câtiva ani si nu si-a refăcut viața. Ca să treacă peste momentele de singurătate, apelează la serviciile unei firme și "închiriază", pentru câteva ore, o soție și o fiică.

Kazushige Nishida: "Am locuit aici cu soţia mea şi cele două fiice ale noastre. Soţia s-a îmbolnăvit şi a decedat, iar fetele au plecat să trăiască pe propriile picioare. Aşa că mă simt singur de fiecare dată când ajung acasă."

Prețul pentru un prieten sau o rudă de închiriat este destul de piperat - 200 de dolari pe zi pentru o singură persoană. Asa că omul își permite să facă acest lucru doar o dată la câteva luni. Totusi, i se pare o idee bună.

Kazushige Nishida: "În Japonia sunt tot mai mulţi vârstnici şi mulţi dintre ei sunt singuri. Chiar dacă au medici şi asistente în jur, nu au familie, nu au soţie, copii sau nepoţi. Cred că, în timp, familiile de închiriat vor fi tot mai populare."

Un antreprenor japonez a avut ideea prietenilor de împrumut încă din 2010, când a aflat povestea unei mame singure care nu a reusit să-si înscrie copilul la o grădiniță privată. Conducerea i-a respins cererea pentru că nu era căsătorită. Acum, angajații săi încearcă să umple golul din viata siguraticilor care apelează la serviciile companiei.

Afacerea este una de succes. Lunar, compania primește aproximativ 250 de cereri de la persoane care vor să închirieze un prieten sau o rudă, iar numărul solicitărilor este iîn creștere.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO