Jaf armat intr-un restaurant McDonald's din Franta. Cine se afla in acel moment printre clienti

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58
McDonald's

Planul unui jaf armat intr-un restaurant McDonald's din estul Frantei a fost dat peste cap, duminica, de prezenta printre clientii de la mese, in civil, a mai multor membri ai unei forte de elita, a informat luni o sursa judiciara, relateaza AFP.

Inarmati cu o pusca, doi barbati au patruns in restaurantul situat intr-un centru comercial din Ecole-Valentin (est). Primul a tras un foc de arma in aer si a amenintat persoanele aflate in local, in timp ce complicele sau s-a indreptat catre casa de marcat pentru a lua banii, relateaza Agerpres.

Cei doi nu stiau insa ca printre clienti se aflau si 11 membri ai grupului de interventie al Jandarmeriei Nationale (GIGN), o forta de elita formata din militari instruiti sa intervina in special in cazuri de luare de ostatici.

Pentru a evita sa puna in pericol alti clienti, jandarmii au asteptat ca jaful sa se incheie pentru a putea interveni, a declarat procurorul din Besancon, Edwige Roux-Morizot.

Barbatul asupra caruia se aflau banii a fost prins dupa ce a cazut in timp ce fugea, iar cel de-al doilea a fost arestat dupa ce a fost impuscat in abdomen de jandarmi.

Ei se afla internati in spital si vor fi adusi in fata unui tribunal pentru a fi judecati pentru “atac armat" si “violente”, a precizat Roux-Morizot.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO