Ivanka Trump și Jared Kushner ar fi folosit o adresă comună de email, pe care își trimiteau documente de la Casa Albă

Jared Kushner si Ivanka Trump
Getty

Fiica și ginerele președintelui american Donald Trump ar fi trimis documente cu caracter intern de la Casa Albă către o altă adresă de email, accesată atât de Ivanka Trump, cât și de Jared Kushner.

 

Informația a fost făcută publică de Politico, care a relatat că cei doi, care au și funcția de consilieri prezidențiali, au folosit această adresă de email pentru a comunica cu oficiali de la Casa Albă, potrivit CNN.

Anterior, presa relatase că atât fiica președintelui american, cât și ginerele acestuia, au folosit adresele personale pentru a discuta chestiuni oficiale. De data aceasta, însă, este vorba despre o a treia adresă, accesată la comun de cei doi, cât și de persoane din stafful lor.

Oficiali de la Casa Albă au trimis sute de emailuri, care includeau „documente de călătorie nefăcute publice, programări interne și câteva documente oficiale de la Casa Albă”, către această adresă, folosită de cei doi soți, au declarat surse familiare cu acest subiect, pentru Politico. Cu toate acestea, nu este clar dacă este vorba de informații clasificate.

Citește și
Jared Kushner, ginere Donald Trump
Ginerele lui Trump, vizat de un scandal
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Contactat de CNN, un purtător de cuvânt de la Casa Albă a refuzat să comenteze informațiile.

Scandalul adreselor personale de email

Mai mulți oficiali de rang înalt de la Casa Albă, între care Jared Kushner, Ivanka Trump, fostul șef de cabinet Reince Priebus și fostul consilier pe probleme strategice Steve Bannon au folosit adresele personale de email pentru a comunica cu oficiali de la Casa Albă, potrivit informațiilor apărute în spațiul public.

Săptămâna trecută, a fost demarată o anchetă internă privind folosirea adreselor private pentru discutarea unor chestiuni oficiale, însă o sursă de la Casa Albă a precizat că nu se așteaptă ca ancheta să ia amploare.

„S-a cam lăsat liniștea”, a declarat oficialul, precizând că ancheta va fi „mai puțin formală” decât s-a sugerat anterior.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a precizat, săptămâna trecută, că personalul a fost „îndemnat să folosească adrese de email oficiale atunci când se discută subiecte oficiale” și să trimită „documente oficiale pe conturile personale” doar pe propria răspundere.

Ca urmare a acestui scandal, președintele american Donald Trump a fost acuzat de ipocrizie, după ce, în 2016, în timpul campaniei prezidențiale, a acuzat-o pe contracandidata sa democrată Hillary Clinton că a folosit adresa personală de email, în perioada în care era secretar de stat.

Potrivit CNN, nu există informații dacă documentele trimise de Invaka Trump și Jared Kushner pe adresa de mail pe care cei doi o accesau conțineau informații clasificate.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ginerele lui Trump, Jared Kushner, ar fi fost listat ca femeie pe listele de vot
Ginerele lui Trump, Jared Kushner, ar fi fost listat ca femeie pe listele de vot

Jared Kushner, consilier prezidențial și ginerele președintelui Statelor Unite, Donald Trump, ar fi figurat ca femeie pe listele de vot, timp de opt ani.

Ginerele lui Trump, vizat de un scandal
Ginerele lui Trump, vizat de un scandal

Ginerele lui Trump ar fi folosit un cont de e-mail personal, pentru a coresponda cu oficiali din cadrul adiministrației.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.