Iulia Timosenko a intrat in greva foamei ca protest fata de nesemnarea acordului Ucraina - UE

Dată publicare: 25-11-2013 20:47
Dată actualizare: 28-11-2013 06:47


Iulia Timosenko

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a intrat in greva foamei pentru a denunta refuzul Kievului de a semna acordul de asociere cu Uniunea Europeana, relateaza AFP.

"Incep greva foamei pe termen nelimitat pentru a-i cere presedintelui Viktor Ianukovici sa semneze acordul de asociere cu UE", a comunicat Timosenko prin intermediul avocatului sau, Serghei Vlasenko. Timosenko se afla in detentie dupa ce a fost condamnata pentru abuz de putere. UE a conditionat semnarea acordului de asociere de eliberarea Iuliei Timosenko.

Opozitia proeuropeana din Ucraina a organizat o serie de manifestatii pentru a denunta refuzul Kievului de semnare a acordului cu Uniunea Europeana.

Uniunea Europeana a comunicat ca oferta de semnare a acordului la summitul de la Vilnius ramane valabila. "Oferta de semnare a acordului de asociere si de creare a unei zone de liber-schimb ramane valabila", au anuntat, intr-un comunicat comun, presedintii Consiliului European si Comisiei Europene, Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO