Iulia Timosenko a fost transferata din inchisoare la spital

Ultima actualizare: 31-07-2012 03:42
Iulia Timosenko

 Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timosenko, a fost transferata miercuri de la inchisoare la un spital din Harkiv, unde urmeaza sa primeasca ingrijiri medicale.

"Astazi, Iulia Timosenko a fost transportata de la colonia penitenciara Kaceanivska spre spital", a informat serviciul penitenciar intr-un comunicat.

"In cursul transferului, detinuta nu a prezentat nici o plangere sau declaratie. Starea sa de sanatate nu s-a deteriorat in ultimele zile, potrivit medicilor", a adaugat comunicatul.

"Reabilitarea (opozantei) va fi condusa de medicul Lutz Harms de la clinica germana Charite, alaturi de medici ucraineni", a subliniat serviciul penitenciar.

Anterior, in cursul diminetii, un jurnalist al AFP a vazut un convoi format dintr-o ambulanta si masini ale politiei ucrainene intrand in spitalul din Harkiv. Cu 20 de minute inainte, un convoi similar a parasit inchisoarea din acest oras situat in estul Ucrainei, potrivit agentiei de presa Unian.

Fiica sa, Evghenia, a anuntat marti ca Iulia Timosenko a acceptat sa fie internata la acest spital miercuri, cu conditia sa fie ingrijita de un medic german, trimis de spitalul berlinez Charite. Medicul german Lutz Harms, venit in Ucraina pentru a-i acorda ingrijiri medicale, "o va ajuta pe mama sa inceteze greva foamei incepand de miercuri", a declarat Evghenia Timosenko, dupa ce a vizitat-o pe mama sa, la Harkiv.

Figura centrala a "revolutiei portocalii" din Ucraina, Iulia Timosenko, ce ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere si este incarcerata din august 2011, se afla in greva foamei din 20 aprilie pentru a protesta fata de violentele din inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO