Iti bati copilul, intri la PUSCARIE!


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 01:51
Data publicarii: Miercuri 28 Aprilie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Copil

Parintii care isi bat copiii ar trebui dati in judecata. O spun reprezentantii Consiliul Europei, care cer interzicerea totala a batailor aplicate copiilor. Acestia sustin ca orice palma data lasa urme psihologice.

Un oficial european chiar ii compara pe parintii batausi cu sotii care isi bat nevestele.

Replica la cererea C.E. nu a intarziat sa apara. Organizatii ale parintilor sustin ca nimeni nu are voie sa se implice in viata de familie.

Norman Wells, directorul Trustului Pentru Educatia Familie, spune ca reprezentantii Consiliului Europei nu recunosc astfel rolul de educator al parintilor. “Parintii, nu guvernantii au rolul de a avea grija de copii, de a ii hrani si de a-i corecta atunci cand este necesar”, sustine Wells.

Pana acum, in Europa, cinci tari au interzis complet corectiile fizice asupra copiilor: Austria, Germania, Romania, Islanda si Spania. In alte cinci state bataia nu este inca interzisa total: Marea Britanie, Rusia, Belgia, Franta, Turcia.

Principalii contestatari ai masurii sunt britanicii. Acestia spun ca parintii trebuie sa aiba la indemana o metoda de a-si disciplina odraslele si de a le creste in linia civilizata a familiei. Nimeni nu incurajeaza bataia, ca rupta din rai, dar cateva palme ar trebui permise, cred englezii.

Pana acum, trei tari din Uniunea Europeana protesteaza vehement impotriva acestor masuri: Marea Britanie, Polonia si Franta. Ele se lupta cu secretarul general adjunct de la Consiliul Europei, Maud de Boer-Buquicchio, care crede ca si loviturile care nu lasa vanatai afecteaza copiii.

“Cei mici nu sunt mini-oameni cu mini-drepturi. Chiar daca nu au cicatrici vizibile, au cicatrici mai grave, ale umilintei. Drepturile omului nu se opresc la pragul casei fiecaruia dintre noi. Suedia e cel mai bun exemplu, de acum 30 de ani e interzis sa iti bati copilul acolo”, a spus oficialul european.

Culmea e ca studiile aparute anul acesta atesta ca acei copii care au fost batuti de parinti ajung adulti mai fericiti si de succes decat aceia care nu au incasat macar o palma. Cei batuti inainte de a implini 6 ani au note mai bune la scoala in adolescenta, fac munca voluntara si ajung la universitati. Cei care sunt mai mari de 6 ani si incaseaza batai acasa, ajung sa se bata si la scoala.

Tu esti pro sau contra dorintei C.E.?

Sursa: Daily Mail

Charlie Sheen a ajuns la inchisoare dupa ce si-ar fi batut sotia!
Chris Brown,
Divorturi de Valentine's Day. Violenta domestica, principalul motiv
VIDEO PROTVPLUS.RO