Italia prelungește restricțiile. Românii care merg acolo sunt în continuare obligați să se carantineze

Ultima actualizare: 08-09-2020 15:14
Italia, cea mai afectată țară din Europa de pandemie, ar putea organiza alegeri în toamnă
Pro TV

Consiliul de Miniştri din Italia a aprobat luni un nou decret care prelungeşte până pe 7 octombrie măsurile adoptate pentru a limita extinderea maladiei COVID-19.

Decretul prevede menţinerea închisă a discotecilor, iar publicul nu este autorizat la marile evenimente sau pe stadioane, de exemplu la meciurile de fotbal, potrivit ministrului sănătăţii, Roberto Speranza.

Documentul include şi o excepţie pentru a permite reunirea cuplurilor separate de măsurile de interdicţie care priveau sosirile în Italia ale turiştilor care au călătorit în alte ţări, transmite Agerpres.

Noul decret generează efecte începând de marţi şi va rămâne în vigoare până pe 7 octombrie. Având în vedere că decretul nu poate avea o valabilitate mai mare de o lună, executivul italian va trebui să decidă din nou dacă regulile de combatere a răspândirii noului coronavirus vor fi extinse sau revizuite.

Măsurile reglementate de noul decret

 

Decretul menţine regulile de securitate aplicate până acum privind obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise, precum magazine, restaurante şi transportul public.

Documentul prevede, de asemenea, obligativitatea purtării măştilor şi în aer liber între orele 18:00 şi 06:00, o dispoziţie care a fost introdusă pe 15 august, alături de alte măsuri precum închiderea localurilor de noapte şi a discotecilor.

Majoritatea restricţiilor de călătorie rămân în vigoare, precum obligativitatea de a realiza un test de coronavirus pentru cei care se întorc în Italia din călătorii efectuate în Spania, Malta, Grecia şi Croaţia. Aceste persoane pot să prezinte un test efectuat cu 72 de ore înainte în ţările de destinaţie.

Sunt menţinute, de asemenea, obligativitatea intrării în carantină pentru persoanele care vin din Româna şi Bulgaria şi interdicţia aplicată vizitatorilor veniţi din 17 ţări - Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herţegovina, Columbia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Muntenegru şi Kosovo.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO