Israelul primește ajutor militar. Germania îi pune la dispoziție două drone

drone ucraina
Getty

Germania a dat undă verde Israelului pentru a utiliza două drone de luptă Heron TP, în timp ce ţara îşi organizează contraatacul împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, a anunţat miercuri Ministerul german al Apărării, potrivit AFP.

„Israelul a trimis guvernului federal o cerere de sprijin pentru utilizarea a două drone Heron TP", iar „Ministerul Apărării a fost de acord cu utilizarea acestora în conformitate cu cererea", a precizat ministerul german într-un comunicat, potrivit News.ro.

„Bundeswehr închiriază în prezent cinci drone de acest tip, care sunt utilizate în special pentru antrenarea soldaţilor germani" pe teren în Israel, a adăugat ministerul.

Israelul a suspendat la sfârşitul săptămânii trecute antrenamentul a 16 piloţi germani din cauza atacului Hamas, iar aceştia se vor întoarce în curând în Germania, potrivit Spiegel.

Citește și
spotmedia
Rămânem fără sclipici! Lumea cumpără isteric, înainte ca UE să-l interzică
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”

Achiziţia de echipamente pentru înarmarea acestor drone a fost aprobată anul trecut de Berlin, după o lungă dezbatere în politica germană.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Articolul face parte din:

Bilanțul deceselor din Israel a ajuns la 1.300, iar în Gaza depășește 1.500

Joe Biden
Biden, despre atacul Hamas: „Cea mai mortală zi pentru evrei de la Holocaust încoace”. Ce cere Israelului

Președintele SUA, Joe Biden, s-a adresat miercuri unei mese rotunde de lideri evrei la Washington, unde a descris atacul sângeros al Hamas asupra Israelului ca fiind „cea mai mortală zi pentru evrei de la Holocaust încoace", scrie The Guardian.

Benjamin Netanyahu
Netanyahu anunță că Israelul a trecut la ofensivă. "Orice membru al Hamas este un om mort"

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri seara că ţara sa a "trecut la ofensivă", avertizând că "orice membru al Hamas este un om mort", notează AFP.

gaza israel
Prinde contur o catastrofă umanitară de proporții în rândul civililor din Fâșia Gaza. „Suntem măcelăriți, nimeni nu vede”

În doar câteva zile, armata israeliană și-a triplat efectivele. Zeci de mii de rezerviști se îndreaptă spre bazele militare din sudul țării, acolo unde sunt mobilizate trupele pentru asediul Fâșiei Gaza.  

trump israel
Trump, atac dur la adresa lui Netanyahu. „El nu a fost pregătit şi Israelul nu a fost pregătit”

Donald Trump l-a criticat pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu în legătură cu ceea ce fostul preşedinte al SUA a descris drept o proastă pregătire pentru atacul declanşat sâmbătă de militanţii mişcării palestiniene Hamas.

 

hamas
Hamas anunță că a lansat rachete spre Tel Aviv după ce raidurile israeliene au lovit tabere de refugiaţi

Hamas a anunţat joi că a lansat rachete spre Tel Aviv după ce raidurile israeliene ar fi lovit civili în două tabere de refugiaţi din Fâşia Gaza, enclavă palestiniană controlată de mişcarea islamistă.  

stiri false israel hamas
Cum se răspândesc știrile false privind războiul dintre Israel și Hamas în mediul online. Platforma X, într-o lumină proastă

Războiul dintre Israel și Hamas a stârnit confuzie, dezinformare și conflict pe X (fostul Twitter) al lui Elon Musk, expunând modul în care schimbările de politică ale acestuia au transformat platforma într-o resursă de știri false și propagandă.  

fâșia gaza
Crucea Roșie: Spitalele din Fâșia Gaza riscă să se transforme în morgi dacă Israelul nu va permite coridoare umanitare

Israelul a declarat, joi, că nu îşi va relaxa asediul asupra Fâşiei Gaza pentru a permite ajutorul umanitar până când nu vor fi eliberaţi toţi ostaticii luaţi de Hamas.

soldați israelieni
Israelul se pregătește de „manevre terestre” în Fâşia Gaza. Ofițer israelian: „Încă nu s-a decis”

Armata israeliană se pregăteşte de „manevre terestre” în Fâşia Gaza, dar nimic „nu a fost încă decis”, a declarat joi un purtător de cuvânt militar.

fata israel
Cum a reușit o tânără de 25 de ani să apere un kibbutz din Israel. Au fost uciși 25 de teroriști

Inbal Lieberman, o tânără în vârstă de 25 de ani, este o eroină pentru că a salvat kibbutzul Nir Am de invazia Hamas. Ea a condus un grup de rezidenți și au ucis 25 de teroriști.

g4
De ce a clasat DNA dosarul BMW-urilor cumpărate de Poliție de la un dealer controlat de Michael Schmidt, amicul lui Iohannis

De ce a clasat DNA dosarul BMW-urilor: Licitația a fost legală, dealerii auto nemulțumiți că nu se încadrau în cerințele poliției puteau contesta în instanța civilă.

tată israelian
Mărturiile cutremurătoare ale unui tată israelian îndurerat de pierderea fiicei. „Moartea a fost o binecuvântare”

Un român ar fi dat dispărut în Israel în urma atacurilor Hamas. Informația apărută în spațiul public este verificată de Ministerul Afacerilor Externe român care până la acest moment nu a primit date despre această dispariție.  

logo twitter
Reacția platformei X după ce a fost acuzată că răspândește știri false în legătură cu războiul dintre Hamas și Israel

Reţeaua de socializare X (fostul Twitter) a anunţat că a „şters sau raportat zeci de mii de mesaje” legate de atacul Hamas asupra Israelului, ca răspuns la ameninţarea UE cu sancţiuni pentru răspândirea de informaţii false.

 

 

hamas
Hamas respinge ideea unui coridor umanitar propusă de Egipt: „Ar forţa poporul palestinian să îşi părăsească patria"

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza şi de şase zile în război cu Israelul, a respins propunerea creării unui coridor umanitar făcută de Egipt.

israel
Comandantul armatei din Israel a recunoscut că militarii nu au răspuns provocărilor pentru a proteja israelienii

Pentru prima dată după cumplitele atacuri Hamas de la sfârșitul săptămânii trecute, comandantul armatei israeliene a recunoscut cu regret că militarii nu au răspuns provocărilor pentru protejarea cetățenilor israelieni.

Lloyd Austin
Secretarul american al Apărării, la NATO: SUA nu au avut ”niciun indiciu” cu privire la un atac al Hamasului în Israel

Statele Unite nu au avut niciun indiciu al faptului că gruparea islamistă palestiniană Hamas pregătea un atac împotriva Israelului, a anunţat joi, la Bruxelles, secretarul american al Apărării Lloyd Austin, relatează AFP.

NATO
NATO face apel la Iran şi Hezbollah să nu profite de situaţia din Israel şi să nu încerce o escaladare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lansat joi un apel către naţiunile şi organizaţiile "ostile" Israelului.

 

Citește și...
Hamas cheamă la o mobilizare generală în sprijinul palestinienilor. Anchetă în Germania în cazul cetăţenilor germani răpiţi
Hamas cheamă la o mobilizare generală în sprijinul palestinienilor. Anchetă în Germania în cazul cetăţenilor germani răpiţi

Mişcarea islamistă Hamas, care se află la putere în Fâşia Gaza, a lansat marţi un apel la o "mobilizare generală" către întreaga lume arabă şi musulmani în sprijinul palestinienilor, transmite DPA.

 

Rămânem fără sclipici! Lumea cumpără isteric, înainte ca UE să-l interzică
Rămânem fără sclipici! Lumea cumpără isteric, înainte ca UE să-l interzică

Celebritățile TV și influencerii din Germania au contribuit la o creștere a vânzărilor de sclipici și produse care îl conțin, de la ojă de unghii la machiaj, cu puțin timp înainte ca Uniunea Europeană să scoată de pe piață acest produs.

Un oraș din Germania testează un sistem anti-parcare în zone interzise. Dispozitivul trimite o alertă poliției
Un oraș din Germania testează un sistem anti-parcare în zone interzise. Dispozitivul trimite o alertă poliției

Un oraș din Germania testează un sistem inovator menit să reducă numărul mașinilor parcate neregulamentar.

Cum au ajuns două firme să ia subvențiile destinate localnicilor din Deltă
Cum au ajuns două firme să ia subvențiile destinate localnicilor din Deltă

Mergem pe firul banilor și al acționarilor. Un român născut la Cluj și plecat la sfârșitul anilor 80 la studii în Germania, fiul lui Paul Stănescu, și doi preoți, ajung împreună în două firme care controlează aproape tot stuful din Deltă.

Germania şi Franţa sporesc securitatea în jurul siturilor evreieşti, după atacurile sângeroase din Israel
Germania şi Franţa sporesc securitatea în jurul siturilor evreieşti, după atacurile sângeroase din Israel

Germania şi Franţa iau măsuri pentru a întări securitatea în jurul sinagogilor, şcolilor şi monumentelor evreieşti, după atacul surpriză al grupării teroriste palestiniene Hamas împotriva Israelului, potrivit AFP, scrie News.ro.

Recomandări
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: ”O înșelăciune”
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: ”O înșelăciune”

Premierul Marcel Ciolacu promite sancționarea comercianților care practică ”shrinkflation”, o formă de înșelăciune prin care se reduce gramajul produsului, fără a i se scădea însă și prețul.

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Explicațiile judecătorilor internaționali care ne-au dat dreptate
De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Explicațiile judecătorilor internaționali care ne-au dat dreptate

România a câștigat procesul Roșia Montană intentat de canadienii de la Gabriel Resources cu privire la exploatarea de aur din Munții Apuseni, iar instanța comercială supremă de la Washington a explicat detaliat de ce țara noastră nu a greșit cu nimic.

Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.