Israelul confirmă că a distrus un presupus reactor nuclear sirian. VIDEO

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Ractor sirian
Twitter/IDF

Israelul a confirmat, pentru prima dată, că în 2007 a distrus un presupus reactor construit în Siria.

După ce forțele israeliene au obținut informația că cetățeni nord-coreeni ar ajuta Siria cu un proiect nuclear, au localizat clădirea și au distrus-o. Potrivit armatei, avioane israeliene au bombardat unitatea al-Kibar din provincia Deir al-Zour, în 2007, înainte ca aceasta să fie pusă în funcțiune, informează BBC News.

„Guvernul israelian, Forțele de Apărare și Mossadul (n.r – serviciile de informații) au prevenit Siria de la dezvoltarea arsenalului nuclear. Trebuie lăudați pentru asta. Politica Israelului a fost și rămâne aceea de a preveni inamicii să se înarmeze cu arme nucleare”, a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Motivația dușmanilor noștri a crescut în anii precedenți, dar și puterea armatei noastre, a forței și capacitățile noastre de inteligență au crescut față de cele din 2007”, a precizat, la rândul său, ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman.

Pe de altă parte, Siria a negat construirea unui astfel de reactor nuclear. Astfel, președintele sirian Bashar al-Assad a afirmat că „acele clădiri bombardate de Israel nu erau folosite”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO