Coronavirus în Iran. Numărul deceselor ar fi de șase ori mai mare decât cifrele oficiale


Ultimul update: Vineri 28 Februarie 2020 21:05
Data publicarii: Vineri 28 Februarie 2020 21:05
Categorie: Stiri externe
coronavirus

Surse medicale au declarat pentru BBC Persian că cel puțin 210 persoane ar fi murit în Iran din cauza coronavirusului, cu mult peste bilanțul oficial confirmat de Ministerul Sănătății.

 

Ministerul Sănătății din Iran a anunțat vineri 34 de decese provocate de coronavirus și 388 de persoane infectate.

Majoritatea victimelor ar fi din Teheran și din orașul Qom, unde a izbucnit epidemia de coronavirus din Iran.

Ministerul Sănătății iranian a respins informațiile furnizate de BBC și a insistat că este transparent în ceea ce privește bilanțul morților și al persoanelor infectate.

Ministerul Sănătății a anunțat 34 de morți și 388 de persoane infectate

 

Sunt cu 143 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat Ministerului Sănătăţii de la Teheran, transmite agenţia DPA.

Cu ocazia conferinţei de presă zilnice, Jahanpur a raportat 106 contaminări suplimentare, cele mai multe în provincia Teheran şi în provincia Gilan (Nord), numărul persoanelor depistate cu Covid-19 ajungând la 245 în Iran.

„Având în vedere că numărul laboratoarelor de depistare (a maladiei) Covid-19” creşte şi „a ajuns la şapte (astăzi) şi chiar la 15 până mâine”, trebuie să ne aşteptăm „la o creştere bruscă (a persoanelor testate pozitiv) întrucât timpul de aşteptare în laboratoare va fi mai mic”, a declarat Jahanpur.

Bilanţul de „106 cazuri noi” reprezintă astfel cea mai însemnată creştere zilnică comunicată de autorităţi de la anunţul confirmării primului caz în Iran, pe 19 februarie.

Jahanpur a precizat că cele 106 noi cazuri au fost depistate în provinciile Teheran (38), Gilan (23), Isfahan (8), Qom (7), Mazandaran (7), Ardabil (5), Lorestan (3), Semnan (3), Alborz (3), Azarbaidjanul de Est (2), Kermanshah (2) şi Hamadan, Yazd, Kurdistan, Azarbaidjanul de Vest, Khorasan-e Razavi (câte un caz în fiecare).

Un oficial iranian, printre noile cazuri confirmate

 

Printre noile cazuri anunţate, se numără şi Mojtaba Zolnour, preşedintele Comisiei de securitate naţională şi al afacerilor externe din Parlamentul iranian. Acesta a anunţat într-o înregistrare video difuzată de agenţia de presă Fars că a contractat virusul şi că va respecta perioada de carantină.

Deputat conservator şi cleric şiit, Mojtaba Zolnour reprezintă Qom, oraş sfânt din centrul Iranului, unde au fost anunţate, pe 19 februarie, primele cazuri şi decese asociate epidemiei de pneumonie virală cu epicentrul în China.

Autorităţile iraniene au anunţat miercuri seară restricţii de circulaţie pe teritoriul ţării în scopul combaterii propagării virusului.

Peste 78.000 de persoane au fost contaminate până în prezent în China, unde s-au înregistrat 2.744 de decese. Coronavirusul a afectat totodată zeci de alte ţări, bilanţul ajungând la 3.600 de contaminări şi peste 50 de morţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO