Inventatorul danez, acuzat de asasinarea unei jurnaliste, s-a prezentat în fața instanței


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 08 Martie 2018 13:01
Categorie: Stiri externe

La Copenhaga începe procesul inventatorului danez acuzat de asasinarea jurnalistei suedeze Kim Wall pe submarinul lui artizanal.

Peste 30 de martori sunt chemaţi în faţa completului de judecată în acest proces, al cărui deznodământ este aşteptat pe 25 aprilie.

Procurorul cere închisoare pe viaţă pentru Peter Madsen, bănuit de premeditarea crimei. În plus, danezul trebuie să răspundă şi pentru acuzaţia de mutilare a cadavrului.

Kim Wall, o experimentată jurnalistă suedeză, în vârstă de 30 de ani, a ajuns pe 10 august 2017 pe submarinul Nautilus al lui Madsen, pentru a realiza un reportaj. În aceeaşi zi, inventatorul a fost recuperat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund, ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său. Anchetatorii cred că aparatul submersibil a fost scufundat şi avariat în mod intenţionat.

După ce iniţial a negat orice vină, Madsen a declarat că femeia ar fi murit accidental şi că panica l-a determinat să tranşeze trupul neînsufleţit.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO