Inundatii grave in SUA. 23 de oameni au murit in Virginia occidentala, s-au deschis zeci de centre pentru sinistrati. VIDEO

Ultima actualizare: 28-06-2016 00:02
inundatii virginia

Inundatii provocate de furtuni puternice si ploi torentiale au dus la moartea a 23 de persoane in Virginia occidentala ( estul Statelor Unite), au anuntat vineri autoritatile, preluate de AFP.

"S-a intamplat foarte repede, unii erau la volan si au fost nevoiti sa se urce pe masini pentru a putea fi ajutati", a afirmat senatoarea Shelley Moore Capito, adaugand ca nu a mai "vazut niciodata" asemenea ploi in statul sau, relateaza Agerpres.

Jessica Tice de la Agentia de gestionare a situatiilor de urgenta din Virginia occidentala a declarat AFP ca numarul victimelor se ridica la 23.

"Cea mai mare provocare ramane cresterea nivelului apelor", care a provocat deja pagube materiale "insemnate" in cel putin sase comitate, informase si guvernatorul Virginiei occidentale, Earl Ray Tomblin, la o conferinta de presa. Potrivit lui, circa 100 de locuinte au fost "grav afectate", precum si mai multe centre pentru batrani. Aproximativ 66.000 de gospodarii nu au curent electric sau gaz si circulatia pe 60 de drumuri este intrerupta din cauza copacilor cazuti.

Pentru sinistrati au fost deschise 17 centre de primire.

Barajele rezista la inundatii si la cresterea nivelului raurilor, unele depasind chiar si recorduri, a anuntat vineri, pe contul sau de Facebook, un reprezentant al Virginiei occidentale in Congres, Evan Jenkins. In zonele cele mai afectate au cazut in 24 de ore 20 de centimetri de apa, a adaugat el.

Furtunile par totusi a se indeparta, iar faza activa a intemperiilor va lua sfarsit in weekend, a precizat guvernatorul Earl Ray Tomblin. El a avertizat totusi in privinta unor noi precipitatii care ar putea surveni. Guvernatorul a salutat actiunea "eroica" a echipelor de interventie, care au salvat o femeie prinsa in masina, cu apa pana la gat, si care au evacuat oameni refugiati pe acoperisuri sau surprinsi de ape, incheie AFP.
 


ABC Breaking News | Latest News Videos

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO