Inundatii devastatoare in Italia. O persoana a murit si trei au fost date disparute; case si poduri distruse de viituri


Ultimul update: Marti 29 Noiembrie 2016 07:06
Data publicarii: Sambata 26 Noiembrie 2016 08:04
Categorie: Stiri externe

Ploile abundente care au cazut in toata Italia incepand de joi si au fost urmate de inundatii s-au soldat cu moartea unei om si disparitia a trei, a anuntat sambata presa italiana, citata de AFP.

Un pescar in varsta de 73 de ani a murit in nordul tarii, nu departe de Genova, in Liguria. In Piemont, regiunea vecina, o persoana de 70 de ani care isi cauta caii a fost data disparuta de vineri. Doi barbati au fost dati disparuti in sudul tarii, in Sicilia. Un agricultor de circa 60 de ani a disparut in zona Agrigento, in timp ce un barbat de 74 de ani, care se intorcea acasa cu un scooter, potrivit familiei sale, a disparut la Messina.

Chiar daca ploile au incetat in cea mai mare parte a tarii, protectia civila a mentinut codul rosu pentru sambata in anumite zone din Calabria, in sudul tarii, si in parti din Lombardia si Emilia-Romagna, in nord. Numai in Piemont, regiunea cea mai afectata de intemperii in ultimele doua zile, sute de persoane au fost evacuate si pagubele sunt evaluate la peste 100 de milioane de euro.

La Torino, capitala regiunii Piemontului, cresterea Padului a facut vineri ca doua vedete turistice fara pasageri sa fie luate de ape si proiectate in pilonii de sustinere a unui pod. Una dintre cele doua ambarcatiuni, avariata de trunchiurile de arbori ajunse in apele fluviului, s-a scufundat.

Intreaga Italie a fost afectata, in diverse grade, de valul de intemperii, inclusiv capitala Roma sau centrul tarii, unde se afla zonele cele mai devastate de recentele seisme si pe care presedintele republicii, Sergio Mattarella, a renuntat vineri sa le viziteze tocmai din cauza vremii nefavorabile.

Revolta a sinistratilor din judetul Galati. Oamenii nu pot primi ajutoare, fiindca si-au facut case in zona inundabila
Inundatii grave in Marea Britanie. O femeie a murit, iar un barbat e dat disparut dupa ploile puternice. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO